BKS22: Giant Rooks is vlijmscherp afgezaagd

Aan gezelligheid geen gebrek bij Duits streamingkanon

De vijf gasten van het Duitse Giant Rooks betreden het kleinste podium van Best Kept Secret alsof ze de Ziggodome binnenstappen. Met grootse handgebaren en een energie die tot ver buiten de piepkleine tent reikt. Een danser met felgekleurd Hawaii-shirt en bijpassende bootschoenen knalt bijna uit elkaar van enthousiasme. Hij is niet de enige; het publiek is in alle staten. Hoe kan het ook anders want die gigantische grijns van frontman Fred Rabe werkt bizar aanstekelijk. 

De muziek trouwens ook. Het is van die muziek met catchy baslijntjes, euforische refreintjes en de occasional tamboerijn die doet denken aan Son Mieux. Dolenthousiast rent, spring, danst en hupt Rabe over de stage. Maar buiten adem zijn? Ho maar. De meerstemmige coupletten zijn loepzuiver en de band is feilloos op elkaar ingespeeld. Het is echt een strak feestje bij de Secret Stage, al zij het een tamelijk braaf partijtje. Weinig verrassingen, veel lol.

Het is pas hun eerste Nederlandse festivalshow, maar in het thuisland zijn de vijf jongens al immens populair. Een heus streamingkanon. Het herkenbare, raspende stemgeluid van de Duitse indiepop-sensatie leverde de band al miljoenen streams op én een kneiter van een Tiktok-hit in de vorm van Suzanne Vega-cover 'Tom's Diner'. 

Alleen is het publiek bij deze stage duidelijk een tikkeltje ouder dan de gemiddelde Tiktok-gebruiker. Want zowel een poging tot een sitdown als een sing-along bij 'Tom's Diner' vallen in het water. Een tweede poging tot een sitdown mislukt opnieuw en de olijke zanger besluit het dan maar over een andere boeg te gooien: gewoon lekker klappen in die handjes. En dat slaat een stuk beter aan, al klapt de helft uit de maat. Niet dat het ook maar ene bal uitmaakt, want bij hitjes ‘Watershed’ en ‘Willd Stare’ wordt er uit volle borst meegebruld en zelfs een beetje gemoshd! De band gaat er steeds breder van lachen en wij dus ook. 

Het Moment:
Een groepje diehard fans gaat helemaal uit hun plaat bij het slotstuk ‘Watershed’ en zingen het liedje woord voor woord mee. Nog niet nu al je kruit verschieten hè jongens? We hebben nog ruim twee dagen te gaan! 
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12