3voor12 Zeeland

Zwart Licht bliksemt in Middelburg

Aftrap van de aankomende tour van Zwart Licht in De Spot

Op een rustige, koude vrijdagavond in Middelburg treedt hiphop formatie Zwart Licht op in De Spot. Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door de Middelburgse rappers Chav en Qube.

Bij binnenkomst in De Spot valt gelijk op dat er redelijk wat beveiliging staat. Eenmaal binnen in de zaal valt het qua drukte nog heel erg mee. Het is aan de rappers Chav en Qube en DJ Lotus om het publiek alvast op te warmen voor Zwart Licht. Langzaamaan stroomt de zaal van De Spot iets voller. De rappers hebben gedurende het gehele optreden veel contact met het publiek, al moet het publiek nog wel echt loskomen. Ze spelen diverse nummers zowel solo als samen. Waaronder ook het meest recent uitgebrachte nummer ‘Vandaag’.

Na het optreden van Chav en Qube is het de beurt aan de groep waar deze hiphop avond om draait. De hiphopformatie Zwart Licht bestaat uit Akwasi, Leeroy en Hayzee. De groep staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt en bestaat al sinds 2007 onder de naam Zwart Licht.

Het optreden in De Spot is voor de groep de aftrap voor de aankomende tour naar aanleiding van het nieuwe album Bliksem. Zodra Zwart Licht begint met spelen voel je de energie van de groep. Die energie in combinatie met de beats maakt duidelijk dat de groep echt weet hoe het dak eraf moet. De groep zoekt de gehele avond de interactie met het publiek op en vertelt veel tussen de nummers door. Een terugkerend element deze avond zijn de gunshots. Hoe later het wordt hoe losser het publiek komt. Er worden zowel nummers van het nieuwe album als ouder werk gespeeld. Uiteindelijk komt er helaas ook een einde aan deze heerlijke hiphop avond in De Spot.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12