De eerste finalewinnaar van Spectra by Klomppop is bekend! Na diverse voorrondes in podium De Klomp, staan vanavond drie acts in de finale. De winst: speelplek op Klomppop 2025, deelname aan T-strijd en Vestrockrally en een waardecheque van driehonderd euro.

Een festival openen is een lastige taak. Vanavond heeft Four in Blood de taak om dit kunstje te tonen.
Four in Blood is dé metalact van de avond en al een prima opwarmer voor John Coffey later op de avond. De act uit Zeeuws Vlaanderen weet met hun metalrock-geweld de tent al vakkundig te slopen. Four in Blood wilt vlammen en doet dat meer dan prima. Alles behalve het gepolijste. Het publiek is mee, nu de jury nog.

Op het Mainstage spelen was vooraf deze avond ook een competitie. Wie de meeste kaarten verkocht via hun link, mocht op het Mainstage spelen. Two Seconds Before wint en mag hét podium openen, waar we later John Coffey, Merol en My Baby zien dit weekend. Two Seconds Before maakt indierock en zingt over relaties en maatschappelijke thema’s. Potentie zit hier zeker in en het plaatje is compleet. De invaldrummer van dienst speelt zijn partijen alsof hij ze al jaren speelt. Chapeau!

Last but nog least is MEN aan de beurt. De heren van MEN wonnen eerder al de competitie van Podium Z en doen vanavond tijdens Spectra wederom een gooi naar de winst. MEN heeft gewerkt aan hun opbouw van de set met een intro en een betere mix aan eigen werk en covers. Verder is het allemaal binnen de lijntjes en dat is ook prima.

Dat het appels met peren vergelijken is, is wel zeker. Het speelniveau deze finale qua band ligt gelijk. Uiteindelijk gaat MEN er met de winst vandoor.

Two Seconds Before

Four in Blood

MEN

Two Seconds Before

Verslagen vorige finales

Voorgaande winaars

2023: Grote Geelstaart
2022: Breakout
2020: Dispelled
2019: Potential Wonder
2018: Urban Graveyard
2017: Charades
2016: With the Wolves

2015: Deaf by Disco
2014: Hatred Defined
2013: The Fictionals
2012: Steady New Sounds
2011: Bloodshift
2010: Volt Violin
2009: Infinite Mind