Vier voorrondes waren er nodig om vandaag de grote T-strijd finale te kunnen houden. Vier winnaars en de winnaar van de halve finale mogen vanavond van zich laten horen. Van vrolijke pop tot donkere rock, het wordt in ieder geval een veelzijdige finale.

De laureaten van Gebouw-T’s T-strijd zijn bekend. De juryprijs gaat naar het fantastische Love Couple, The Havanas hadden de meeste vrienden bij en wonnen de publieksprijs. Een ding is ons duidelijk geworden, het zal geen makkelijke keus geweest zijn. Hoewel het niveau erg hoog was in de finale, missen we toch wat acts die de voorrondes niet doorkwamen. Natuurlijk had SPITFIRE hier moeten staan. Maar ook Treehook of NAEAR hadden we graag nogmaals gezien.

LOVE COUPLE

Met fijne Belpop trapt TWOFVCE de finale open. De Antwerpenaren spelen verfijnde indierock. Met een spiksplinternieuwe drummer, hij is nog geen week onderdeel van de band, zetten ze toch een zelfverzekerd optreden naar.

Ook zelfverzekerd zijn de bandleden van The Havanas. Met plezier worden de liedjes gebracht, maar ze missen smoel en de liedjes blijven niet hangen. Een groot contrast met de volgende act Love Couple waar het hele plaatje gewoon volledig klopt. De samenzang tussen man en vrouw zorgt voor een aangename geluid. Vul dit aan met vette elektronica en een volledig losgaande gitarist, en je hebt een feestje op het podium.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Letterlijk in dit geval. Zowel There There als Fake Indians spelen donkere rock. Mochten wij in de jury zitten, onze voorkeur gaat uit naar het Vlaamse Fake Indians. Niet alleen vanwege hun hilarisch introfilmpje, het optreden is net wat volwassener, strakker en boeiender.