Een bijzondere avond voor hiphopliefhebbers in Goes: Drummakid en Dope D.O.D. touren samen door het ganse land en slopen podia hier en daar. Bij voorbaat is het al een opvallende double bill de een maakt rap, de ander hardcore hiphop. De een geeft werkelijk alles, voor de ander is het business as usual. Het is een avond van tegenstellingen.

Eddy Addai, ofwel Drummakid, is beter bekend als de drummende rapper of rappende drummer van Typhoon. Maar is nu solo naam aan het maken. Dat gaat nog best lekker ook, dit jaar dropte hij zijn tweede ep ‘Here Goes Nothing’, een collectie nummers die doen denken aan rappers als Young Thug (‘Burn Some’), Childish Gambino (‘Guap Buster’) en zelfs een beetje Drake (‘Zonin’). Zijn ep’s voelen erg Amerikaans aan en dat is best een compliment want veel rappers als Drummakid zijn niet te vinden in Nederland.

Enkel gewapend met een mic en een dj bestormt Drummakid de stage en geeft een optreden alsof hij in een uitverkochte AFAS Live staat. Geen vierkante meter van het podium wordt niet benut want Drummakid rent, springt en danst overal heen. De vrij kale beats worden ingevuld door Addai’s raps die zijn flow on point heeft en tussen de nummers door nog even een freestyle er tussen gooit. Dat er twintig man in de zaal staat interesseert Drummakid niets. De man blijft vechten om de aanwezigen zo veel mogelijk te entertainen en dat er dan een sitdown, een oproep om mee te zingen en een doe-je-gekste-dansje-extravaganza bij komt kijken dat maakt dan niet meer uit. Drummakid is een strijder die een schaars gevulde zaal alsnog in de fik weet te zetten.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Drummakid

Dope D.O.D.

Dope D.O.D.

Als we via een video worden verwelkomd door Dope D.O.D. is de zaal al wat voller geworden. Het is duidelijk dat de fans van de Groningse hardcore hiphop niet voor Drummakid zijn gekomen, het mag dan beide hiphop zijn de stijlverschillen zijn te groot voor beide partijen om voor iedereen toegankelijk te zijn. Waar Drummakid het van zijn performance moest hebben, moet Dope D.O.D. het van de gimmicks hebben. Met een balaclava op het podium komen, vodka uitdelen aan de halve zaal en tot twee keer toe van het podium verdwijnen om, natuurlijk, weer terug te komen. Het optreden mag dan cliché’s van hier tot Tokio hebben, het werkt verdomme nog ook. Natuurlijk wil je na de hard hitting nummers nog verder kapot door vodka shots. Over de pit gesproken, die begint aardig gevaarlijk te worden want na het vierde nummer in de set ligt de vloer al bezaaid met kapot gegooide glazen bier.

Dope D.O.D. is ouderwets je buurman te lijf gaan en het moge duidelijk zijn dat ze enorm veel kilometers hebben gemaakt want een tot op de minuten doordachte set werpt voor het publiek zijn vruchten af. Maar de Groningers komen er maar net mee weg, het neigt te veel naar another day at the office. Drummakid heeft eigenlijk de avond met zijn oprechte energie en stage prescence de avond keihard gewonnen.

Dope D.O.D.

Dope D.O.D.

Dope D.O.D.

Dope D.O.D.

Drummakid

Drummakid

Meer 3voor12 Zeeland