3voor12 Utrecht

Mister and Mississippi stopt voorlopig

Viertal maakt clubshows in Nederland en Duitsland gewoon af

“Na zes jaar, drie albums en honderden club, theater -en festivalshows in binnen -en buitenland hebben we besloten dat het even tijd is voor iets anders”, zo las het vanochtend op de Facebook-pagina van Mister and Mississippi. De band geeft aan dat ze nog geen afscheid nemen, maar volgend jaar wel prioriteit te geven aan andere dingen in het leven dan de band. Het viertal maakt de openstaande clubtour wel af.

Mister and Mississippi begon het jaar nog vol goede moed. Op derde plaat Mirage ging het roer om. De sound ging van folk naar een new wave/indie –geluid. In een interview met ons gaf de band aan toe te zijn aan verandering, om daarna weer vol energie voor een vaste spot in het Nederlandse popcircuit te kunnen gaan: “We willen aan de top blijven, we weten nu hoeveel tijd en energie dat kost. Er was twijfel. We waren opzoek naar een nieuwe gemene deler: muziek waarin we alle vier ons ei kwijt konden. We moesten wel even de neuzen dezelfde kant op krijgen, en hebben ook meer discussie gehad dan ooit. Nu kunnen we weer jaren vooruit.”

Bijna vijf jaar geleden werd de van de Herman Brood Academie afkomstige-band als een komeet dat popcircuit in gelanceerd, na een succesvol debuutalbum. 

De band tourt nog twee maanden door Nederland en Duitsland, onder andere langs Fluor (15-12) en EKKO (23-12).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12