3voor12 Utrecht

IJzeren Podiumdieren voor Johan Gijsen en Kimtessa Hill

Twee Utrechters vallen in de prijzen bij uitreiking vakprijzen voor poppodia en popfestivals

Voormalig Le Guess Who?-directeur Johan Gijsen en TivoliVredenburg-marketeer Kimtessa Hill hebben tijdens Eurosonic Noorderslag 2023 een IJzeren Podiumdier gekregen. Het IJzeren Podiumdier is een vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de VNPF, de brancheorganisatie voor poppodia en popfestivals.

Twee van de acht prijzen over het jaar 2022 zijn gegaan naar personen die werkzaam zijn in/vanuit de provincie Utrecht. Johan Gijsen won het IJzeren podiumdier voor beste directeur en TivoliVredenburg-marketeer Kimtessa Hill die voor beste marketeer. Voor Gijsen (op de foto op de achterste rij) is dit een extra bekroning, nadat hij afgelopen jaar afscheid nam van Le Guess Who?, het festival dat hij zestien jaar geleden samen met jeugdvriend Bob van Heur is begonnen. De motivatie van vakgenoten en collega's: Gijsen is een toonaangevende smaakmaker, een bezielde aanjager, een ‘tribe builder’, een drijvende kracht voor en achter de schermen. Hij weet als geen ander dat werken aan een gezond, veilig en integer werkklimaat iets is dat je samen doet.

Kimtessa Hill (op de foto derde van links op de eerste rij) is in 2011 begonnen bij Tivoli Oudegracht en in 2014 meegegaan naar het nieuwe TivoliVredenburg, waar ze nu actief is als Teamleider Programma Marketing. De motivatie van vakgenoten en collega's: Hill combineert op soepele wijze competentie en bedrevenheid met een haast bovennatuurlijk instinct aangaande het vakgebied en roept vaak vernieuwende, inspirerende publieks-projecten in het leven.

De IJzeren Podiumdieren zijn ‘peer-to-peer’ prijzen, die al sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. Dit jaar zijn twee nieuwe categorieën toegevoegd: Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid en Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie. Daarnaast wordt sinds 2017 de IJzeren Eierbal uitgereikt, voor een groot talent onder de 27 jaar binnen de live-popsector. De VNPF-leden brengen hun stem uit en de persoon of organisatie met de meeste stemmen wint de prijs. De prijzen zijn uitgereikt tijdens ESNS in SPOT/De Oosterpoort.

Andere winnaars van een podiumdier zijn Popronde voor Beste Festival, Into The Great Wide Open voor de Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid, festival Welcome to The Village voor de Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie, Anna Veenstra (Melkweg) als Beste programmeur en Burgerweeshuis als Beste podium. De IJzeren Eierbal was voor Enoma Amayo (festival Motel Mozaïque).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12