3voor12 Utrecht

Le Guess Who?-oprichters Johan Gijsen en Bob van Heur ontvangen Maartenspenning van de gemeente Utrecht

Onderscheiding voor bestuurders die zich op cultureel terrein op een buitengewone manier hebben ingezet uitgereikt door burgemeester Sharon Dijksma

Burgemeester Sharon Dijksma heeft op donderdag 9 december de Maartenspenning uitgereikt aan Le Guess Who? oprichters Johan Gijsen en Bob van Heur. De Maartenspenning is een stedelijke onderscheiding voor bestuurders die zich op cultureel terrein op een buitengewone manier voor Utrecht hebben ingezet.

De uitreiking vond plaats in TivoliVredenburg, waar algemeen directeur Johan Gijsen na zestien jaar afscheid nam van het festival dat hij samen met jeugdvriend Bob van Heur is begonnen. Gijsen is toe aan een volgende stap, zoals hij eerder aan 3voor12 vertelde. Bob van Heur blijft actief als artistiek directeur van het festival, dat onder leiding van het tweetal is uitgegroeid tot een festival dat internationaal wordt geroemd. Jaarlijks reizen bezoekers uit meer dan vijftig landen naar Utrecht voor het Le Guess Who?

Burgemeester Sharon Dijksma: “Jullie hebben Le Guess Who? ontwikkeld tot een uniek, internationaal toonaangevend festival met grensverleggende programmering. Met vijftien jaar Le Guess Who? hebben jullie een wereld van verschil gemaakt voor nieuwe artiesten. Maar ook hebben jullie Utrecht een heel vanzelfsprekende plek gemaakt voor diversiteit, voor integratie van mensen, culturen, muziekstijlen en kunstvormen.De wereld is verbonden met Utrecht en Utrecht is verbonden met de wereld door Le Guess Who?.”

Ze voegde eraan toe: “Je weet niet aan welk avontuur je begint, wie je gaat tegenkomen, en wat je te wachten staat. Je weet alleen dat je het nog nooit gehoord hebt en dat het ongetwijfeld ongelooflijk gaaf wordt. Deze mindset zou ik wensen voor iedereen. In een tijd dat de verschillen tussen mensen juist zorgen voor een onoverbrugbare kloof. Dat mensen elkaar liever uit de weg gaan dan elkaar vragen stellen. Dan zou deze wereld een stuk verdraagzamer zijn.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12