3voor12 Utrecht

Tweede editie FC Amersfoort Thuis op zondag 20 mei

Meest populaire acts die een link hebben met Amersfoort op gratis toegankelijk festival

Op zondag 20 mei - eerste pinksterdag - vindt de tweede editie plaats van FC Amersfoort Thuis, “een festival met de meest populaire acts van dit moment die een link hebben met de stad Amersfoort”. De organisatie is in handen van FC Amersfoort, de fanclub die de levendige popcultuur in Amersfoort support door lokaal talent te promoten én door cultuur bij de beleidsmakers op de agenda te zetten.

In december werd duidelijk dat er hard gewerkt werd aan een nieuwe editie van dit festival dat in 2014 een succesvol debuut kende. Op dat moment had de gemeente Amersfoort al een bedrag van 50.000 euro vrijgemaakt voor de financiering van het gratis toegankelijke festival. Om de gewenste begroting sluitend te krijgen riep FC Amersfoort Amersfoorters, bedrijven, filantropen en andere sponsoren op om het evenement financieel te steunen. Dat is nu blijkbaar gelukt.

Er wordt nog hard gewerkt aan de line-up, dus daar kunnen de organisatoren op dit moment nog niks over zeggen. Om een beeld te geven: Blaudzun, Jett Rebel, Wudstik, Handsome Poets en Great Minds stonden op de eerste editie. Het Eemplein fungeert wederom als festivalterrein.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12