3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 33

Watsky | Preoccupations | Strand of Oaks | A Lazy Sunday Afternoon

Veel van jullie zitten dit weekend misschien op Lowlands maar dat betekent niet dat er in Utrecht niks te beleven is. Zo kun je naar hiphop, postpunk, rock/folk of - als het weer een beetje meewerkt - lekker genieten van een lekker lome zondagmiddag.

  • woensdag 16 augustus: de Amerikaan Watsky is niet alleen rapper maar ook schrijver, dichteren meervoudig poetry-slamwinnaar. Zijn razendsnelle raps gaan onder andere over bespiegelingen over het leven, de maatschappij en het universum. Aan zijn laatste album x Infity (uit 2016) werken onder anderen Russell Simmons en Anderson .Paak mee als producers. Support komt van Roelie Vuitton. De Helling gaat om 19.30 uur open en de entree is €17.

  • donderdag 17 augustus: voor wie het misschien nog niet wist: Preoccupations is de nieuwe naam van Viet Cong. Verder is er niet heel veel veranderd, want muzikaal hoor je nog steeds vurige, dwarse en donkere postpunk. Een klein jaar geleden speelden ze een sterke show op Le Guess Who? en donderdag staan ze in EKKO. Support komt daarbij van het sterke Nederlandse noise-trio Wolvon. EKKO gaat om 20.00 uur open en de entree is €15.

  • vrijdag 18 augustus: het einde van de zomer is eigenlijk niet compleet zonder een show van Strand of Oaks. In september 2014 gaf de rock-/folkband rond Tim Showalter een fantastische show in een uitverkocht EKKO. Bijna een jaar later deden ze dat over in De Helling. Vrijdag staan ze in de Cloud Nine van TivoliVredenburg met support van Reiger (zaal 19.00 uur open).

  • zondag 20 augustus: al een aantal jaren vinden er in de zomermaanden Lazy Sunday Afternoons plaats in verschillende Utrechtse parken. Aanstaande zondag is er een editie in Park Lepelenburg waar je vanaf 13.00 uur kunt luisteren naar Het Bewind (instrumentele garagefunk), Staatseinde (electro / wave) en Tim Kerssies (jazz). A Lazy Sunday Afternoon is gratis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12