3voor12 Utrecht

Rosa Ensemble presenteert live-hoorspel De Deense Detective

Zevendelige luisterkrimi in TivoliVredenburg

Op vrijdag 14 april gaat het live-hoorspel De Deense Detective van het Utrechtse gezelschap het Rosa Ensemble in première in TivoliVredenburg. De Deense Detective is een zevendelige luisterkrimi die tot en met 28 mei op iedere vrijdag, zaterdag en zondag wordt uitgevoerd. Elk weekend wordt een nieuwe aflevering drie keer gespeeld, telkens van 19.00 tot 19.30 uur. Na zeven weekenden heb je de volledige krimi gezien, en eventueel een bijdrage geleverd aan het oplossen daarvan.

Het verhaal in het kort:

De aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2018 - waarvan de Finale in Minsk zal worden gehouden - vormt het decor voor deze ‘radio-noire serie’. Als de Zweedse favoriet Liv Ljunggren tijdens haar promotietour dood wordt gevonden in Amsterdam, maken de autoriteiten zich vooral zorgen over het imago van de stad. Maar de internationale roddelpers is al gearriveerd en de wildste complottheorieën doen de ronde. Een Deense agent van Europol komt de Amsterdamse politie-gelederen versterken.

We volgende de twee inspecteurs en hun Deense collega in hun recherchewerk, waarbij niemand wordt ontzien en iedereen verdacht is. Het publiek wordt aan de oren meegesleurd op een zinderende zoektocht naar de dader van een moord.

De rouwende bandleden (Rosa Ensemble) zoeken vooralsnog naar een manier om hun verdriet te verwerken. Ze brengen een eerbetoon aan hun verloren zangeres: een requiem voor de vermoorde onschuld.

 

Te zien: De Deense Detective van het Rosa Ensemble, vrijdag 14 april t/m zondag 28 mei 2017 @ TivoliVredenburg

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12