3voor12 Utrecht

Omwonenden naar de rechter vanwege overlast café Stathe

Een eetcafé met af en toe muziek of een muziekcafé met eten?

Al vier jaar kun je voor zowel livemuziek als een goede maaltijd terecht op de Utrechtse Rozenstraat. In het pand van het legendarische café Flitz - dat ook jarenlang muziek programmeerde - zit sinds 2013 eetcafé Stathe. In de zaal achterin het café hebben de afgelopen jaren onder andere My Blue Van, Lukas Batteau, Echo Movis en GOSTO een liveshow verzorgd. De vraag is: hoelang nog?

Uit een bericht in het AD blijkt dat de omwonenden zich ergeren aan de overlast die het café met zich meebrengt. Elke vrijdag en zaterdag en om de week op woensdag is er livemuziek en sluit een DJ de avond af. In het weekend is de hinder volgens de bewoners van Wijk C het grootst. Dronken bezoekers schreeuwen en kotsen soms op straat.

Aangezien de gemeente Utrecht, de omwonenden en de café-eigenaar niet tot een overeenkomst kunnen komen, is het aan de rechter om hierover een besluit te nemen. Is Stathe een muziekcafé met eten of een eetcafé met af en toe muziek, is hierbij een belangrijke vraag. Volgens de vergunning van het café vormt het aanbieden van drank en eten het grootste deel en is de muziek slechts een bijzaak. De advocaat van de bewoners betoogt dat de muziek in de praktijk wel degelijk de boventoon voert. Voldoet Stathe ondanks de overlast aan alle regels? Of moet het café wellicht afscheid nemen van de livemuziek en DJ's? Daarover moet de rechter de komende weken uitsluitsel geven.

Dit weekend kan je er in ieder geval nog terecht voor de nodige muzikale dosis. Op vrijdag speelt TWINS uit Amersfoort en op zaterdag vindt in café Stathe de release-show van de Utrechtse pop/rockband Waking Skies plaats. De band presenteert hier de nieuwe single 'Still Frame'.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12