3voor12 Utrecht

Frank Valenza bouwt eigen zomerfeest in Stathe

Nonchalant dansen en dromen bij Frank Valenza

In een ijskoud Stathe bouwt Frank Valenza zijn eigen zomerfeest. Dromend van de Italiaanse warmte en met een biertje in zijn hand brengt hij met zijn vier Beauties de nieuwe EP Daze ter gehore.

Tekst: Didre Siebers | Foto’s: Mirel Masic

“Laten we beginnen” galmt het met echo door een ijskoude zaal. Als je een uitgebreide introductie had verwacht, dan ben je bij Frank Valenza aan het verkeerde adres. Een man van weinig woorden. Erg is dat niet, want de band maakt het gebrek aan woorden meer dan goed met het sterke begin van het eerste nummer. De sfeer is lekker nonchalant. De bandleden delen regelmatig een glimlach met elkaar en dansen vrolijk op elk nummer. Dansbaar is de muziek zeker, zelfs de microfoon van Giuseppe Valenza gaat een eigen leven leiden.  Valenza stoort zich er niet aan, lacht het weg en gaat gewoon vrolijk door.

De nummers wisselen de perfecte samenzang van Giuseppe en Julia Hendriks af met tempowisselingen en sterke refreinen. Het publiek is echter rumoerig en de gitaar is niet in balans met de rest van de band, wat de dromerigheid in rustige stukken verbreekt. De bandleden laten zich niet uit het veld slaan en gaan helemaal op in de muziek. Met af en toe dichte ogen neemt de sterke stem van Valenza ons mee naar zonnige dagen in Italië. Het droombeeld wordt versterkt door quirky echo’s en synthesizergeluiden die de band ertussendoor gooit. Zo bouwt Frank Valenza een zomerfeest op zijn eigen manier. Bij 'Seventeen' bereikt dit feest ook het publiek dat de gesprekken staakt om te gaan dansen.

“We’re gonna play a few more songs and then we’ll f*ck off” zegt hij nonchalant voordat de band het nog niet uitgebrachte 'Loose & Condemned' inzet. Een prachtig rustig nummer waar de emotie door de raspende stem van Valenza heen klinkt. Het publiek zingt mee terwijl Valenza zingend naar de bar loopt, een biertje bestelt en weer terugkeert om het nummer fluitend ten einde te brengen, onder luid applaus.

Gezien: EP Release Frank Valenza, zaterdag 18 maart @ Stathe

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12