3voor12 Utrecht

Frivool, fris en ongecompliceerd

Zo klinkt Frank Valenza op Daze

Frank – Giuseppe voor intimi – Valenza heeft een nieuwe EP uit: Daze. De aan de voet van de Vesuvius geboren Utrechter riep afgelopen najaar zijn vier ‘Beauties’ bij elkaar in de Epic Rainbow Unicorn studio van Simon Akkermans om de opvolger van de alweer een jaar oude Launderama EP op te nemen.

Daze gaat verder waar Launderama ophield en levert lauter indiepopsongs van het meest sprankelende soort. Zelfs het betreuren van een verloren liefde, zoals  in opener ‘Worn’ gebeurt, klinkt uitgelaten. En dan is Frank Valenza pas net begonnen, want ‘Seventeen’, track twee, is met een ijzersterk refrein en de frisse klanken van een toy piano waarschijnlijk het beste popliedje dat je de komende weken zal horen. Het wedijvert met het beste popliedje van de afgelopen weken. En dat is de eerder verschenen single ‘Maria’s Got The Keys’, de nummer vier van de tracklist. In meerdere tempowisselingen bouwt Valenza met zijn band knap op naar een climax met een prachtrefrein waarin Valenza zijn stem fijn kan laten schuren. Maar ook met het Das Pop-achtige ‘Medusa’ en de licht halucinerende titelsong ‘Daze’ is niets mis.

Is er dan helemaal niets aan te merken op deze tweede van Valenza? Nee, dus. Want ook de met van Akkermans' muzikale rommelzolder afkomstige frivoliteiten aangeklede gitaar-, bas en drumpartijen klinken fris en ongecompliceerd. Vanzelfsprekend zelfs. Er is maar een conclusie mogelijk. Deze EP verdient elke 15 minuten en 45 seconden je onverdeelde aandacht.

Het releasefeestje van Daze is zaterdag 17 maart in Stathe. Het Facebook-event vind je hier. Foto's van de opnames van Daze bekijk je hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12