3voor12 Utrecht

DiCE maakt programma voor zesde editie bekend

Showcase-avond laat zes veelbelovende, buitenlandse acts debuteren in Utrecht

Op zaterdag 25 november vindt de zesde editie plaats van showcase-avond DiCE. Op DiCE halen TivoliVredenburg, EKKO en boekingskantoor Friendly Fire zes veelbelovende popartiesten naar Utrecht, die hier hun Nederlandse debuut maken. Voor het programma maken de organisatoren bijna altijd een selectie uit de acts die in dezelfde periode op grote internationale showcasefestivals zoals Eurosonic Noorderslag en Reeperbahn staan. “DICE is voor mensen met het oor op morgen, die open staan voor wat er speelt en goed kunnen horen of iets potentie heeft'', vertelde Pim van Dinther van TivoliVredenburg vorig jaar. Vanwege het vele aanbod is dit echter een losse editie, die niet aan een showcasefestival is gekoppeld.

Op het programma van deze editie staan de Britse acts Colouring (zwoele electropop, afgewisseld met een zinderende pianoballad en de melancholische stem van frontman Jack Kenworthy), FLAWES (donkere alt-elektronica en grootse soulvolle pop) en IDER (upbeat pop met intieme harmonieën en delicate synths, die soms doen denken aan London Grammar).

De muziek van de Israëlische multi-instrumentalist Noga Erez wordt gekenmerkt door een distinctieve zangstijl, donkere synths en vindingrijke beats en maatschappelijk betrokken teksten. De Britse indierockband RedFaces deelt een aantal dingen met Arctic Monkeys: ze komen uit Sheffield, hun eerste nummers werden opgenomen met Alan Smyth (die ook met Arctic Monkeys werkte) en ze mixen nostalgische gitaarhooks met catchy melodieën. De nummers van de Britse singer-songwriter Ethan Barnett aka Ten Tonnes tenslotte doen denken aan vroeg werk van The Kooks. Je hoort wrange humor, poëtische beeldspraak en een rauw randje. Inluisteren kan via Spotify.

Te zien: DiCE no. 6, zaterdag 25 november 2017, 18.45 uur @ TivoliVredenburg, Pandora + foyer

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12