3voor12 Utrecht

dB’s neemt voortouw in herontwikkeling CAB-gebouw

Muzikale broedplaats verzamelt ideeën en partijen voor nieuwe invulling

Het CAB-gebouw dat dB’s huisvest wordt door eigenaar NS verkocht en gaat in transitie. Rondom het gebouw wordt een nieuwe stadswijk gebouwd. Het nieuwe CAB-gebouw moet daarin een belangrijke, identiteitsbepalende functie krijgen. dB’s ziet in de herbestemming van het gebouw kansen en neemt als katalysator het voortouw om ideeën te verzamelen en partijen samen te brengen voor een onderscheidende invulling van het CAB-gebouw.

Het CAB-gebouw (waar ook Nutrecht en Oproer gevestigd zijn) is sinds 2003 het thuis van dB’s; met 17 volledig ingerichte oefenruimtes, een professionele opnamestudio, een klein eigenwijs podium, een pop-opleiding en een café is het een niet meer weg te denken waarde in de Utrechtse muziekketen. Na bijna 15 jaar als huurder, voelt dB’s zich verbonden met het CAB-gebouw. Als placemaker van het eerste uur, heeft dB’s de wens om in de toekomstige situatie een plek in het pand te behouden. Ook ziet dB’s hier een unieke kans om muziek een identiteitsbepalende rol te geven in de nieuwe opzet van het gebouw. Daarnaast biedt het pand ruimte voor initiatieven als gezonde horeca, biodiversiteit, sport, werkplekken voor creatives, ateliers, een hostel en bijzondere retail.

Samen sterk
In het Koersdocument Cartesiusdriehoek (PDF, 20,6MB) zijn de kaders voor de invulling van het gebouw vastgelegd. Omdat de precieze invulling van de plannen nu nog open ligt, neemt dB’s als katalysator het voortouw, om ideeën te verzamelen en partijen samen te brengen voor een onderscheidende invulling van het CAB-gebouw. dB’s heeft daarvoor de website www.cabgebouw.nl gelanceerd en roept geïnteresseerde partijen op zich in te schrijven voor de CAB-nieuwsbrief en hun plannen te delen via cab@dbstudio.nl. Zo hoopt dB’s samen met andere partijen een sterke partij te zijn in de herontwikkeling van het CAB-gebouw. Om zo in het pand te kunnen blijven en samen met partners een mooie nieuwe plek voor Utrechtse muziekmakers te ontwikkelen. We blijven de ontwikkelingen van het CAB-gebouw en de plannen van dB’s hierin de komende tijd volgen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12