3voor12 Utrecht

Industrial Bass-trio Enright deelt eerste track 'Gyre'

Utrechters filosoferen over relatie tussen mens en machine

We hebben een kleine primeur: 'Gyre', de eerste single van het nieuwe Utrechtsw industrial bass-trio Enright. Voor de zang heeft Enright - dat Burial, Moderat, Jamiexx, CW/A en SBTRKT als invloeden noemt - de hulp ingeschakeld van Rotterdams singer-songwriter YVI, het alias van Diederick Brandsma. De bijzondere video is gemaakt door audiovisualoog Hototo, de man die ook verantwoordelijk zal zijn voor de lichtshow bij de liveoptredens.

De show en nummers van Enright worden gekenmerkt door een bijzonder thema: de relatie tussen mens en machine. “Wij geloven dat robots en kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol gaan spelen in onze toekomst”, aldus Tijn van Seeters (25). In de audio reactieve liveshow filosoferen de Utrechters hardop over het moment kunstmatige intelligentie aan de macht komt. “In de live-set komt er een moment dat dit gebeurt, waarin we laten zien wat de mensheid te wachten staat. Het is een dystopie, een schets. Iets wat wij voorleggen als mogelijkheid.”

Voor de kenners: de liveshow is onder andere geïnspireerd op Robert Henke, die in september vorig jaar nog optrad in TivoliVredenburg.

De eerste singles worden aankomende maanden gereleased en gecureerd als playlist. De EP Enright komt eind deze zomer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12