3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 29

Container | 65daysofstatic | De Leuke Festival | Twin Peaks

Ook deze week een klein programma op de poppodia in Utrecht, maar de kwaliteit is prima. Als je naar De Leuke Festival wilt moet je in ieder geval snel zijn.

  • woensdag 19 juli: Eind maart brachten de Utrechtse stonerrockers Container hun debuutalbum Mountains of Gaia uit. Vanavond spelen ze een bijzondere show in ACU. Gitarist en oprichter Hayo Terband neemt afscheid van de band in verband met een verblijf in het buitenland van een jaar. Wat dit voor Container betekent is nog niet duidelijk maar ze gaan eruit met een knal. Support komt van Dirtymike & the Bastards. ACU is om 20.45 uur open en de entree is €4

  • donderdag 20 juli: De Engelse band 65daysofstatic staat al jaren op eenzame hoogte binnen de Europese instrumentale post-rockscene. Ze zijn sowieso koningen als het gaat om het laten versmelten van gitaren met elektronica. Na het zesde album Wild Light (2013) maakte de band de soundtrack bij de game No Man’s Sky. Deze show in De Helling (19.30 uur, €17) is warm aanbevolen.

  • zaterdag 22 juli: De Leuke Festival verhuist dit jaar naar de Voorveldse Polder. Je danst er op glimmende pop, glitterdisco, glijdende hiphop en dampende dancehall. Mocht je even klaar zijn met dansen, dan kun je terecht bij de ontmoetingsplaats of vol overgave meezingen tijdens het powerballadkwartier. Op de line-up o.a. Joost van Bellen, Singlefeestje, Fiesta Macumba Soundsystem, Broken Brass Ensemble en Donnie. Prijs = €29,75.

  • zaterdag 22 juli: het Amerikaanse Twin Peaks heeft zijn naam niet van de cultserie van David Lynch, die onlangs na 25 jaar een vervolg heeft gekregen. Nee, de band is ‘gewoon’ naar een restaurantketen vernoemd. Ze spelen in ieder geval vlammende sixties riffs in combinatie met hedendaagse garagepop. Zaterdag zijn ze in EKKO met support van Jellephant & The Phantoms. EKKO gaat om 20.00 uur open, entree is €11.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12