3voor12 Utrecht

Dick van Doorn krijgt expositie in dB’s

Opening op zaterdag 7 april met praatjes, plaatjes, eten en optredende bands

Een jaar geleden overleed Dick van Doorn. Dick was behalve beeldredacteur, muzikant, concertorganisator en tourmanager ook vormgever voor verschillende organisaties, bladen en concertzalen. Je kent hem misschien van zijn posters voor concerten en evenementen in ACU. Op zaterdag 7 april opent er in dB’s een expositie van zijn werk waarbij de focus ligt op de periode dat hij voor ACU actief was (vanaf 1992).  De werken op de expo vormen overigens maar een kleine greep uit zijn enorme oeuvre.

De titel van de expo ‘Social! Social! Let’s be social’ is geïnspireerd door Dick’s Whatsapp status en geeft een mooi beeld van wie hij was: ondanks dat hij zichzelf vaak op de achtergrond plaatste, waren zijn posters overal zichtbaar en leverde hij zo een grote bijdrage aan de Utrechtse muziek- en underground scene en het bij elkaar brengen van mensen.

De opening van de expositie is om 16.30 uur met praatjes, hapjes/drankjes en dj’s die  ‘De platen van Dick’ draaien. Daarna kun je eten bij Rammenas en vanaf 20.00 uur gaat de zaal open voor optredens van 78 RPM, Black Decades en Boyle. Na de bands is er nog Dickso in de zaal.

Te zien: Expositie Dick van Doorn + dj’s/eten/bands, zaterdag 7 april 2018 @ dB’s (entree voor de bands is €5)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht