3voor12 Utrecht

Go Go Kill stopt er mee …

maar deelt nog een laatste video

Het was al weer een tijd geleden dat we iets hadden gehoord van Go Go Kill en deze week is duidelijk geworden dat dat geen voorbode was van goed nieuws: de band heeft namelijk op zijn Facebook-pagina bekendgemaakt dat ze ermee gaan stoppen. We leerden Go Go Kill kennen in de tweede helft van 2013, toen ze zich kwalificeerden voor de finale van De Utrecht Popprijs. De bandleden hadden elkaar ontmoet op de Herman Brood Academie, waar ze erachter kwamen dat ze een gedeelde interesse hadden voor stevigere muziek, zoals die gemaakt wordt door bands als The Dead Weather of Nine Inch Nails.

Die finale van De Utrecht Popprijs werd gewonnen door het ook van de HBA afkomstige Project Bongo, maar het jaar daarop werden door Go Go Kill grote stappen gezet: single ‘Memories’ verscheen en het viertal speelde op de Le Guess Who?-editie van Club 3voor12 Utrecht. Een jaar later kwam de gelijknamige EP uit en zagen we de band o.a. op IBB-Fest. In 2016 werd er gewerkt aan nieuwe nummers maar daarvan is alleen ‘Feather’ nu als afscheidssingle uitgebracht.

De afzonderlijk bandleden gaan verder met andere muzikale projecten. Niels de Maa is bezig met een solo-project, zangeres Zoë Bhikharie tourt met Trance 'n' Dance Project en Mathijs de Soet en Stefan van de Wouw hebben samen met  Kevin Stunnenberg (van Birth of Joy) een debuutalbum opgenomen als The Cinema Escape. Single ‘Lone Star’ is hier al te beluisteren in een toffe sessie en het album wordt op 7 september gepresenteerd in dB’s.

Maar luister en kijk eerst nog even naar de laatste single van Go Go Kill: ‘Feather’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12