Stillwave, Go Go Kill en Project Bongo eerste finalisten De Utrecht Popprijs 2013

Vierde finalist wordt door het publiek bepaald

Tekst: Arthur Muller / Foto’s: Patrick Binnekamp ,

Zaterdag 14 september werd op drie locaties aan de Utrechtse Oudegracht de halve finale van de Utrecht Popprijs uitgevochten. Kunsthotel Mary K, cultuurcentrum de Kargadoor en zalencentrum de Witte Vosch boden dit jaar een podium aan elf bands die een felbegeerde plek in de finale van de Popprijs wilden veroveren. In totaal gaan vier bands door naar de finale. De eerste drie worden hier bekend gemaakt.

Een enorme hoeveelheid bands bestormde de afgelopen maanden bandwedstrijden verspreid door de hele provincie Utrecht. Los van het feit dat het een eer is om een lokale bandwedstrijd te winnen, is het immers ook dé manier om een plaats in de halve finale van De Utrecht Popprijs te bemachtigen. Bunnik’s Kleine Prijs van Yumbo, Live & Local in Zeist en Utrecht’s eigen Clash of the Titans zijn dan ook maar een paar van de wedstrijden die dit jaar twaalf bands afleverden om mee te dingen naar een finaleplaats binnen Utrecht’s belangrijkste popwedstrijd. Van deze elf bands (FIXUR kon in verband met ziekte van de zanger niet meedoen) heeft de jury van De Utrecht Popprijs Stillwave, Go Go Kill en Project Bongo verkozen tot de eerste drie finalisten die het op 3 oktober nogmaals tegen elkaar gaan opnemen in Tivoli de Helling.

Maar jij kunt je stem nog laten horen! De vierde en laatste finaleplaats is nog niet vergeven, want wie die verdient bepaalt het publiek. Zit er tussen de overgebleven acht bands nog één die je heel graag terug ziet in de finale of waarvan je vindt dat die nog een kans verdient om zichzelf te bewijzen? Dan kun je op de website van De Utrecht Popprijs nog tot middernacht op dinsdag 17 september bepalen wie jij vindt dat die laatste plaats moet krijgen. Woensdag 18 september wordt de laatste finalist bekendgemaakt.

Behalve met de titel en de eer wordt de winnaar van de Utrecht Popprijs ook nog rijkelijk beloond in materiële zaken. Het prijzenpakket bestaat dit jaar uit €750,- te besteden aan professionalisering van de band, studiotijd bij Utrecht’s Mailmen Studio, repetitietijd bij Starsound Studio, een bandcoachtraject van Popcoaching, een show op Geinbeat Festival 2014 en een plaats in de Sena Performers PopNL Award 2014.

Vergeet dus niet je stem uit te brengen vóór woensdag 18 september en de finale van de Utrecht Popprijs bij te wonen in Tivoli de Helling op 3 oktober!

Te zien: finale de Utrecht Popprijs, donderdag 3 oktober 2013 @ Tivoli de Helling