3voor12 Utrecht

Hiphopduo Akke. & Take deelt nieuwe EP Tropisch Hardhout

In single en video ‘Jongens Uit Oost' komen veel plekken langs uit Utrecht-Oost

Het Utrechtse hiphopduo Akke. & Take heeft deze week hun nieuwe EP Tropisch Hardhout uitgebracht. De EP bevat zeven tracks en drie skitjes. De muzikale basis is boembap, zoals ook te horen in hun eerdere werk, maar er worden uitstapjes gemaakt naar trap en drill.

Akke en Take leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijke vriend en beatmaker, met wie ze al op de middelbare school met hiphop bezig waren. Op hun vorige album Enigszins Eensgezind nam Akke alle raps voor zijn rekening en waren de beats van Take. Op Tropisch Hardhout rappen Akke en Take back-to-back.

De thema’s waarover het duo rapt zijn de dagelijkse belevenissen van ervaren rappers - horen we ook een referentie naar ‘HoedenPlank’? -  en natuurlijk Utrecht. Ook op eerdere nummers speelde de liefde voor hun hometown al een belangrijke rol en Akke stond met een eerder project al eens op de middenstip van De Galgenwaard. Tegelijk met de nieuwe EP is ook de track ‘Jongens Uit Oost' als single uitgebracht. Het nummer gaat over de jeugd van het tweetal in Utrecht-Oost. In de lyrics en de bijbehorende video komen bekende plekken in Utrecht-Oost langs zoals het Hobbemaplein, de Abstederdijk, het Diakonessenhuis, de Nachtegaalstraat, de kermis op de Maliebaan en voetballen bij Kampong. Het nummer eindigt met een korte snippet van ‘k Wist Niet Dat Je Kwaad Werd’, een nummer uit 1982 van de Utrechtse band Pleps.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12