3voor12 Utrecht

Hiphopduo AKKE. & take dropt nieuwe single

‘Bel Barry’ is voorproefje van debuutalbum Enigszins Eensgezind

Tekst: Damiaan Houtschild

In de opmaat naar hun eerste album brengt het Utrechtse hiphopduo AKKE. & take een tweede single uit. Vandaag verschijnt hun nieuwe nummer ‘Bel Barry’, uiteraard voorzien van een videoclip. Net als de vorige single ‘Beste stuurlui a/d Kade’ speelt ook deze clip zich af in Utrecht. Beide nummers zijn ook terug te vinden op het album Enigszins Eensgezind, dat op 20 juli uitkomt.

Rapper AKKE. (32) loopt al een tijdje mee in de Utrechtse hiphopscene. Vijf jaar geleden bracht hij als onderdeel van De Voorhoede een ode aan Utrecht met het nummer ‘030’. Met dat nummer trad het collectief ook nog op op de middenstip van de Galgenwaard. Inmiddels is het tijd voor nieuwe nummers, waar hij samen met producer Take (30) de afgelopen drie jaar aan werkte. De heren leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijke vriend en beatmaker, waarmee ze al op de middelbare school met hiphop bezig waren. Take – in het dagelijks leven werkzaam als animator – begon ooit als rapper, maar richt zich nu volledig op produceren van beats.

Voor hun muziek laat het duo zich inspireren door Nederlandse hiphop van de beginjaren 2000, zo vertelde AKKE. onlangs aan DUIC: stevige beats en een rapper die wat te vertellen heeft. Wie naar AKKE’s volzinnen luistert, hoort dan ook de invloed van namen als Opgezwolle, Jiggy Djé en Fresku. In zijn muziek vertelt hij het liefst zo veel mogelijk verhalen. De thema’s zijn uiteenlopend, maar er is vaak ruimte voor humor.  Take’s beats blinken uit in strakke drums en meeslepende riffjes en vormen zo een stevige fundering voor AKKE’s teksten.

Voor wie warm wordt van AKKE. & take is er goed nieuws. Het duo is op zondag 22 juli, twee dagen na de release van hun album, live te zien op het Maximus zomerfestival van de Utrechtse brouwerij Maximus.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12