Postpunk is behoorlijk hot. Festivals als Loose Ends en Here’s The Thing focussen zich voor een groot deel op het genre en Utrecht heeft ook al Tinnitus. Er kon nog wel een avond bij vond je?
Jazeker. Het aanbod groeit, dat zie je in andere steden, met bijvoorbeeld Here’s The Thing in Tilburg en Zeitgeist in Nijmegen, maar dat komt ook omdat er meer vraag naar is. Zo stond ik voor de zomer op een uitverkocht punk-evenement in De Nijverheid en was 80% nog geen 21 jaar. Daarmee zie je duidelijk dat het leeft bij een nieuwe generatie. Ook schieten nieuwe punks-bands als paddenstoelen uit de grond. Zeker in Utrecht, met bijvoorbeeld bands als Bowl, No Brains, Rats and Daggers, Fitband en Apeshit. In Utrecht kan je altijd gezellig naar de kroeg, en er is veel op het gebied van dance, maar de nacht ingaan met punk, dat is nog best lastig. Ik ben erg blij met een avond als Tinnitus en het avond-/nachtconcept Freaky Dancing, maar DOGREL, is los van de toffe locatie, muzikaal net weer iets anders en een avond waarin veel genres en muziekstijlen samenkomen.
Is DOGREL eenmalig of wordt het een terugkerende avond?
Een terugkerende avond. Het zijn tenminste drie edities en wellicht dat er nog iets bijzonders aankomt in de zomer.
Voor welke genres kan een bezoeker op een DOGREL-avond terecht?
DOGREL is een avond waar je een mix kan verwachten van (post)punk, hardcore, new wave en shoegaze en dit altijd live. Het is een bandavond waarin we een goede balans proberen te vinden tussen dansen en moshen. Het is dus niet alleen raggen, kijk naar bijvoorbeeld dorpsstraat 3. Daar zul je misschien niet direct in een moshpit komen, maar de band is met hun teksten en synths ontzettend goed in het opbouwen van die spanning. Juist het opbouwen van die spanning en het schurende karakter van de muziek is iets wat ik graag met DOGREL wil neerzetten.