Frank weer actief en speelt tijdens Club 3voor12 Utrecht Frank weer actief en speelt tijdens Club 3voor12 Utrecht

“Wanneer we gevraagd worden om op te treden doen we dat graag”

, Tekst: Job Wierikx

Ze hielden een pauze van drieënhalf jaar, maar de Utrechtse instrumentale postrockband Frank is terug. Donderdag 22 februari treden ze op tijdens Club 3voor12 Utrecht in dB’s. Bassist Gerben Bielderman vertelt over hoe de band is ontstaan, over de muziek die ze maken en over hun plannen voor de toekomst.

“Toen we begonnen met Frank keken we eens met zijn allen naar Donnie Darko,” vertelt Bielderman. “We waren zo onder de indruk dat we iets uit die film wilden als onze bandnaam. In eerste instantie was dat ‘Cellar Door’, maar dat bekte niet zo lekker. Daarom hebben we uiteindelijk voor Frank gekozen.”

Gitarist Tom Broshuis, drummer Thom Heusinkveld en bassist Bielderman kennen elkaar van de Herman Brood Academie: de plek waar Broshuis en Bielderman elkaar vonden doordat ze naar dezelfde muziek luisteren. “We zochten nog een drummer om een band mee te vormen. We kwamen toen snel uit bij Thom, want hij hield wel van een flink potje rammen. Zo is Frank eigenlijk ontstaan.”

Frank maakt instrumentale postrock en laat zich door veel bands inspireren. “We zijn alle drie grote fans van Russian Circles en soortgelijke bands. Deze bands boeien zonder dat ze erbij zingen en dat is lastiger dan je denkt. Op de Herman Brood Academie werd tijdens het samenstellen van de band eerst nog wel een zanger aangedragen, namelijk Melvin van Mary Fields, maar na goed overleg hebben we er toch voor gekozen om het zonder zanger te doen.”

Plannen voor de toekomst zijn er nog niet, gezien alle bandleden het druk hebben met zijprojecten. Zo zit Bielderman nog in de band Bielderdmann, Broshuis speelde bij Mister and Mississippi en drumt Heusinkveld bij o.a. Roxeanne Hazes. “Vanwege al de projecten die we naast Frank doen, is het moeilijk om plannen te maken voor de toekomst. Maar als we gevraagd worden om ergens te komen spelen dan doen we dat graag. Vanwege ons drukke schema hebben we nog geen tijd gehad om nieuwe nummers te schrijven, helaas.”

Te zien: Frank bij Club 3voor12 Utrecht, 22 februari 2018 @ dB's, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht