De organisatie van Elevator Sessions maakte op 11 februari via hun Facebook pagina bekend dat het festival in het Tuindorp-West Complex niet door kon gaan. Dit vanwege het nieuwe feestverbod dat de SSH hanteert. Volgens de SSH zou er al lange tijd veel overlast zijn van verschillende feesten op het Tuindorp-West Complex. Naar aanleiding daarvan heeft de SSH het beleid rondom feesten op het complex aangescherpt. Van overlast heeft Bröker nooit wat gemerkt: "We hebben de afgelopen jaren nooit problemen gehad. Mensen uit de buurt kwamen langs en reageerden enthousiast. Ik snap wel dat als de SSH een feestverbod heeft, ze het niet kunnen maken om dit festival wel door te laten gaan, maar het is wel heel jammer." Annemiek van Vondel, communicatieadviseur van de SSH laat weten dat het niet specifiek om overlast vanwege Elevator Sessions gaat: "Het steunen van een dergelijk groot evenement als Elevator Sessions in de woongebouwen van het Tuindorp-West Complex zou in strijd zijn met dit beleid."
Festival Elevator Sessions gaat zichzelf opnieuw uitvinden
"Het is een mooie uitdaging die de kans biedt om nieuwe dingen te gaan doen"
Ervan uitgaande dat het festival in het Tuindorp-West Complex, zoals de afgelopen vijf jaar, gewoon door zou gaan, had de organisatie van Elevator Sessions al sponsoraanvragen gedaan en waren er al een aantal artiesten bevestigd. "Toen wij de aanvraag hadden gedaan om het festival te organiseren, was het feestverbod er nog niet. Daarom kwam het wel als een verrassing", zegt Thomas Bröker van de organisatie van Elevator Sessions.
Na vijf edities moet Elevator Sessions dus op zoek naar een nieuwe locatie. Daarnaast zal het festival ook opnieuw moeten kijken naar financiers, de programmering en het concept. Elevator Sessions zal eigenlijk opnieuw moeten beginnen. Zo was het woonbestuur van het Tuindorp-West Complex een van de grotere sponsoren. Als het festival een andere locatie krijgt kunnen zij niet garanderen om veel geld te blijven doneren. Ook waren er sponsoren die gelinkt waren aan studenten, zoals een sport- en rijschool. "Stel de nieuwe locatie zou een bejaardenflat worden, dan moet je weer een hele andere tak van sponsors regelen," vertelt Bröker.
Waar het festival ook plaats zal vinden, de kern van Elevator Sessions probeert de organisatie zoveel mogelijk in tact te houden: "Het hele idee van Elevator Sessions is dat we een normaal gesproken duffe en degelijke plek opleuken met een festival, bijvoorbeeld een studentenflat, bejaardenflat of collegezaal." De liften wil Bröker wel graag in het concept houden: "Ik denk dat dat het festival wel origineel maakt. In plaats van in een grote tent bandjes kijken, is dit heel erg ‘in your face’ en intiem."
Toch ziet Bröker alle veranderingen niet als iets negatiefs: "Het is ook wel weer een hele mooie uitdaging die de kans biedt om nieuwe dingen te doen. We komen met allemaal nieuwe ideeën waar we nooit aan gedacht hebben. We krijgen de mogelijkheid om onszelf opnieuw uit te dagen en dat is wat we doen. We hopen er op den duur beter uit te komen en we stoppen er veel tijd en moeite in om het minstens net zo tof te laten worden als de afgelopen vijf jaar."