Knalland onthult videoclip en plannen voor komend jaar

“We richten ons niet meer exclusief op Kanaleneiland”

Tekst: Kelly Leeuwis / Foto's: Marcel Kamphuis ,

De kruisbestuiving in een van de roemruchtste wijken van Utrecht gaat door. Na vele optredens op festivals, een albumrelease in Tivoli de Helling en zelfs een gastoptreden in DWDD, is Knalland klaar voor de volgende stap. Het creatieve initiatief uit Kanaleneiland neemt namelijk deel aan het muzikale project de Sin & Soul Tour, wordt organisator van een educatief project én is gevraagd een muzikale voorstelling te maken voor het Bevrijdingsfestival Utrecht 2014. En of dat nog niet alles is, releast Knalland vandaag ook de videoclip voor de single 'A Life Anew'.

Initiatiefnemer Casper Broekaart en Justin de Vries, communicatieadviseur van het project, presenteerden de toekomstplannen op 4 oktober tijdens een bijeenkomst in de Metaal Kathedraal in De Meern. Naast de presentatie, gaf Tommy Ebben een showcase waar hij nieuwe nummers speelde van zijn nog te verschijnen soloplaat en kregen de genodigden een sneak preview van de videoclip voor ‘A Life Anew’.

Videoclip 'A Life Anew'
Als start van Knalland's nieuwe culturele seizoen, releast het community art platform vandaag de videoclip voor de single 'A Life Anew'. Deze single is afkomstig van de debuutplaat Knalland en is geschreven en gezongen door Tommy Ebben. De video is gemaakt door twee Utrechtse filmmakers, Jefta Varwijk en Tobias Mathijsen. "Het verbeeldt de missie die Knalland nastreefde bij het maken van de debuutplaat; Kanaleneilanders samenbrengen om mooie dingen te maken", vertellen de makers. Het resultaat is een clip waarin de hoofdrol is weggelegd voor Knalland's voornaamste visitekaartje en inspiratiebron.

Sin & Soul Tour
Het nieuwe muzikale project Sin & Soul Tour is een serie van acht avondvullende concerten in kerken door heel Nederland, waaronder de Janskerk in Utrecht. Knalland organiseert dit samen met la Boutique Fantastique en Jam de la Crème. “Wij spelen dan werk van hen, zij spelen werk van ons en we spelen ook special bewerkingen van bestaande nummers”, vertelt Broekaart.

Bevrijdingsfestival 2014

Knalland is daarnaast door het Utrechtse comité 4 mei gevraagd om een bijzondere muzikale voorstelling te ontwikkelen voor de herdenking op 4 mei en het Bevrijdingsfestival 2014, dat een dag later plaatsvindt in Park Transwijk. “De ambitie is om dan ook nieuw materiaal te hebben. Het liefst een heel nieuwe plaat”, zegt Broekaart enthousiast. “We willen dat realiseren met muzikanten die tot nu toe nog niet betrokken zijn bij Knalland, zodat we weer nieuwe verbindingen kunnen leggen.” Knalland richt zich daarbij ook niet meer enkel op Kanaleneilanders. “De kern blijft in Kanaleneiland, daar produceren we de muziek. Maar voor de rest gaan we nu ook graag de samenwerking aan met andere Utrechtse muzikanten."

Educatief project

“Met Knalland willen we verbindingen leggen tussen mensen en hen laten samenwerken”, vertelt Broekaart. “Dat is ook het doel van het educatieve project, alleen dan gericht op kinderen.” Het educatieve project is een initiatief in samenwerking met de Brede School in Kanaleneiland. “De basisschoolleerlingen gaan, onder onze begeleiding, aan de slag met verschillende kunstdisciplines zoals muziek en beeldende kunst. De kinderen maken daar samen een voorstelling van. Een soort mini-Knalland, dus.”

Te zien: Sin and Soul Tour, vrijdag 8 november 2013 @ Jankskerk, Utrecht.