Weekagenda week 23 Weekagenda week 23

Onder Invloed, Elevator Sessions, Mercy Giants, Club Rivièra, Cultfest en Burning Down the House

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 23

Onder Invloed, Elevator Sessions, Mercy Giants, Club Rivièra, Cultfest en Burning Down the House

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Weekagenda 23 met een rijk scala aan muzikale tips, zoals het 5-jarig bestaan van Onder Invloed, de releaseshow van Mercy Giants en de eerste editie dit jaar van Club Rivièra. Verder maar liefst drie festivals: Elevator Sessions, Cultfest en Burning Down the House.

Wat: 5 jaar Onder Invloed
Wie: Idiot Glee, Cole Reporters, Case Mayfield
Wanneer: donderdag 6 juni 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
Alles over Onder Invloed, het muziekproject van Matthijs van der Ven waarin hij op zoek gaat naar de invloeden van hedendaagse muzikanten, lees je een dezer dagen op de site van 3voor12/Utrecht. Bekijk ook het mooie magazine dat hij maakte ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Onder Invloed.

Wat: Elevator Sessions
Wie: o.a. verborgenBende, Kern Revolutionaire Zaken, Men of Mega, Let's Go Eskimo, Destructive Cult, Stillwave, The Subhuman, Giuseppe Valenza (Bodypolitics)
Wanneer: vrijdag 7 juni 2013 (18.30 uur)
Waar: Studentencomplex Tuindorp-West, de flats aan de van Lieflandlaan en de Willem Schuylenburglaan.
Schade: gratis

Waarom:
Vrijdag 7 juni 2013 vindt voor de vierde keer het festival Elevator Sessions plaats in het studentencomplex Tuindorp-West in Utrecht. De liften, hallen, galerijen en enkele woningen van de studentenflats worden omgetoverd tot kleine podia waar ruim dertig, vooral muzikale, acts optredens verzorgen. Waar de programmering in de voorgaande jaren vooral uit singer-songwriters bestond, staat er deze editie een breed scala aan muziekstijlen. Onder andere verborgenBende, Kern Revolutionaire Zaken, Men of Mega, Let's Go Eskimo, Destructive Cult, Stillwave, The Subhuman, Guiseppe Valenza (Bodypolitics), en Skere Heren zullen optreden. Wellicht zijn er ook een aantal ad hoc optredens. Om te ervaren hoe de hiërarchie tussen muzikant en luisteraar wordt doorbroken zul je zelf langs moeten gaan!

Wie: Mercy Giants + Riverdistrict
Wat: jazzy postrock
Wanneer: vrijdag 7 juni 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 6

Waarom:
 Al jaren een van de giganten in de Utrechtse indie-scene. Lang was het stil, mede door andere projecten van de vier bandleden, maar nu zijn deze begenadigde songsmeden terug met een nieuw album en goede zin!

Wat: Cultfest
Wie: te veel om op te noemen, erg gevarieerd en ook met muziek
Wanneer: vrijdag 7 t/m zondag 9 juni
Waar:  diverse locaties aan de Oudegracht tussen Zadelstraat en Twijnstraat
Schade: € 13 (dagkaart) en € 21 (passepartout), voor ondernemers, studenten en supporters zijn er andere prijzen

Waarom:
Cultfest is een ondergronds (cultuur)festival in de werven en kelders van Utrecht. Tijdens de tweede editie op 7, 8 en 9 juni wordt door kunstenaars, jonge wetenschappers, tijdgeesten en enthousiastelingen het thema waanzin verwerkt tot installaties, experimenten, muziek, lezingen, workshops en rariteiten. Van vroeg in de middag tot laat in de avond kan de avonturier, de cultuurliefhebber, professional en nieuwsgierige passant per bootje of te voet aan meer 70 programmaonderdelen deelnemen. Check hier het zeer uitgebreide programma en hier ons verslag van vorig jaar.


Wat: Club Rivièra
Wie: Homework, Chris Julien, David Cornelissen
Wanneer: vrijdag 7 juni 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 5

Waarom:
De zomerse clubavond van Tivoli is terug! Dit jaar heeft elke editie net een ander smaakje, want bij alle edities wordt samengewerkt met verschillende bevriende organisaties. De eerste vier edities staan achtereenvolgend in het teken van Tivoli by Night, Les Animaux, Dagschotel en Bright. De aftrap is voor Tivoli by Night die voor de eerste editie van Club Rivièra teruggrijpt naar het begin van de house. Dj's van dienst zijn David Cornelissen (Something Happening Somewhere), Homework (Exploited) en Chris Julien (Backstage), die allemaal een hang hebben naar het klassieke Chicago/Detroit-geluid.

Wat: Burning Down the House
Wie: John Coffey, traumahelikopter, Bullerslug en Suit And Tie Johns
Wanneer: zaterdag 8 juni 2013 (20.00 uur)
Waar: De Kelder Amersfoort
Schade: € 12

Waarom:
Het weekend waar normaal Torenpop zou plaatsvinden mag niet stilletjes voorbij gaan en daar heeft De Kelder in voorzien met Burning Down The House. Een minifestival met John Coffey, traumahelikopter, Bullerslug en Suit And Tie Johns. Niet als vervanging voor Torenpop maar simpel, een snoeiharde rock 'n roll-avond.

BURNING DOWN THE HOUSE from Podium De Kelder on Vimeo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht