Weekagenda week 28 Weekagenda week 28

St. Vincent, Lean Back, Stekkerfest, Rauw en A Lazy Sunday Afternoon

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 28

St. Vincent, Lean Back, Stekkerfest, Rauw en A Lazy Sunday Afternoon

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het concertseizoen zit er wel zo ongeveer op. De podia gaan het een maandje wat rustiger aan doen en wij ook. Maar voor het zover is gaan we zaterdag eerst nog even langs bij Stekkerfest. Zien we jullie daar?

Wie: St. Vincent + Minus the Tiger
Wat: scheurende elektrische gitaren worden afgewisseld met melodieuze verstilde akoestische popliedjes
Wanneer:
 woensdag 11 juli 2012
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12,50

Waarom: St. Vincent heeft een tijdlang een ondergeschikte rol gespeeld als lid van The Polyphonic Spree en in de liveband van Sufjan Stevens. In 2006 is de multi-instrumentaliste haar eigen band gestart en daarmee meer op de voorgrond getreden. Muzikaal is ze lastig onder één noemer te vangen. Sinds haar debuutalbum uit 2007 heeft ze een eigen stijl ontwikkeld, waarin scheurende elektrische gitaren worden afgewisseld met melodieuze verstilde akoestische popliedjes. Haar laatste album Strange Mercy uit 2011 werd door de Amerikaanse muzieksite Pitchfork met een 9 beloond en haar optreden op de laatste van Crossing Border was volgens 3voor12’s Atze de Vrieze een grillig hoogtepunt. Voorprogramma is ons eigen Minus the Tiger.


Wat:
Lean Back #6
Wie:
LilKleine x SpaceKees EP Release, FS Green, Sands & Skidz en MC Reazun
Wanneer: vrijdag 13 juli 2012
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 9

Waarom: Zesde editie alweer van Lean Back, je periodieke hang-out met hiphop, bass, soul en vleugjes elektronische dansmuziek. Deze aflevering staat in het teken van de releaseparty van LilKleine x SpaceKees. Kees heeft de nieuwe Amsterdamse sensatie onder z'n hoede genomen en samen brengen ze de ZoVaderZoZoon mixtape. Je kent Kees vast wel van zijn album met Terilekst, als Ski Leraar Bruin Money Gang met Yayo en Sef en zijn aanwezigheid op ontelbare albums en compilaties. In Amsterdam kom je al niet meer om LilKleine heen, het is nu tijd dat Utrecht laat zien dat hij hier ook welkom is. FS Green versterkt voor de derde keer de residents Sands & Skidz op de decks. Je host is zoals altijd Reazun.

 
Wat: Stekkerfest
Wie:
Vive La Fête, Daily Bread, Junior Boys, Alexander Kowalski, Palmbomen, Pitto en veel anderen
Wanneer: zaterdag 14 juli 2012 (12.00 – 23.00 uur)
Waar: Park Voorveldse Polder
Schade: € 29,50

Waarom:
 Nog een paar dagen en dan is het zaterdag de 14e. tijd voor Stekkerfest. Over de line-up met namen als Vive La Fête, Junior Boys, Alexander Kowalski, Steve Rachmad en Mercury hebben we al eerder uitgebreid bericht. Na hun optreden op de Club van mei kijken we in ieder geval erg uit naar een hernieuwd weerzien met Daily Bread. Zoals altijd heeft Stekkerfest een zeer uitgebreide en creatieve randprogrammering. Dit jaar is er onder andere de Hub-A-Hub, een compleet creatief dorp bestierd door Live Build, de LiveBuild Farm. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Het beste is om zaterdag 14 juli naar Park Voorveldse Polder te komen en Stekkerfest zelf te ervaren. Het blokkenschema vind je hier.

Wat:
RAUW
Wie: 2 Many DJ’s
+ Palmbomen (DJ Set) + Joost van Bellen
Wanneer: zaterdag 14 juli 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 17

Waarom: Vet! 2 Many DJ’s is de hoofdact van RAUW op zaterdag 14 juli! Het Belgische dj-duo, bestaande uit de broertjes Dewaele, is bekend geworden met hun band Soulwax. Met 2 ManyDJ’s hebben de broers daarna een eigen stijl ontwikkeld, waarbij ze het bootleggen niet schuwen. Hun bekendste wapenfeit is het mash-up album As Heard on Radio Soulwax, pt. 2, waarop ze een heel scala aan artiesten door elkaar mixen: van Dolly Parton tot The Velvet Underground en van Destiny's Child tot Felix Da Housecat.


Wat:
A Lazy Sunday Afternoon
Wie: Willem Jacobs, Sur Nilsson, Indifference en BigBand Justus
Wanneer: zondag 15 juli 2012 (13.00)
Waar: Park Lepelenburg
Schade: gratis

Waarom:
 Als afsluiting van je weekend lekker relaxen bij A Lazy Sunday Afternoon in Park Lepelenburg met singer-songwriter en ‘zielzwerver’ Willem Jacobs, de gypsy jazz van Indifference, indie rock van Sur Nilsson en als afsluiter de elf man sterke BigBand JustUs met op hun repertoire onder andere Duke Ellington en Wheater Report. Deze editie ook veel aandacht voor poëzie met optredens van taalkunstenaars Wibo Kosters, Jolies Heij en Hanneke van Eijken. Verder ook weer spelletjes, ijsjes, picknick en terras en natuurlijk weer ‘Fiets voor Fiets’: laat je fiets pimpen en lever een bijdrage aan een fietsproject in Afrika.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht