Muziek op de Parade versterkt festivalgevoel Muziek op de Parade versterkt festivalgevoel

Hidden Agenda en The Cosmic Carnival: origineel, pakkend en dansbaar

, Tekst: Eva Assink / Foto’s: Hidden Agenda & The Cosmic Carnival

Muziek op de Parade versterkt festivalgevoel

Hidden Agenda en The Cosmic Carnival: origineel, pakkend en dansbaar

Tekst: Eva Assink / Foto’s: Hidden Agenda & The Cosmic Carnival ,

Na het interview met artistiek en zakelijk directeur Ray van Santen van theaterfestival de Parade wilde 3voor12/Utrecht het ‘vrijstaatgevoel’ die bands op het festival op moeten roepen, zelf eens ervaren. De pakkende sound waar de Parade op selecteert was bij de optredens van Hidden Agenda en The Cosmic Carnival op dinsdag 31 juli zeker aanwezig.

The Cosmic Carnival is echt geknipt voor een festival als de Parade. De Rotterdamse rockformatie met invloeden uit de jaren zestig, aangevuld met folk- en country-elementen, heeft lichtelijk een hippie-uitstraling, die niet beter bij het idee van een vrijstaat had kunnen passen. De groep speelt een heerlijk swingende set met veel uptempo nummers, gecombineerd met rustiger, instrumentale stukken. Het meeste materiaal komt van hun recent verschenen album Change The World Or Go Home. 

Met een gevarieerd instrumentarium als piano, orgel, trompet, gitaar, fluit, diverse percussie en de harmonieuze samenzang van maar liefst vier van de zes bandleden heeft The Cosmic Carnival echt een uniek en eigen geluid. Geen wonder dat de groep dan ook veel publiek trekt en aan het einde nog twee toegiften moet geven. 

De twee mannen van Hidden Agenda (Eric de Vries en BJ Baartmans), die een akoestische set in een nabijgelegen tent spelen, hebben het aanvankelijk een stuk moeilijker. Te midden van het Paraderumoer en pratend publiek is het voor hen soms lastig zich te concentreren op hun tweestemming gezongen gitaarnummers. Even lijkt het erop dat de twee, die gewoonlijk alleen versterkt spelen, er de brui aan geven. Maar het publiek is enthousiast en Hidden Agenda zet door. Even later swingt ook deze tent op eigen geschreven nummers en covers van onder andere Bob Dylan en Guy Clark, uitgevoerd met sterke zang en pakkend gitaar- en mandolinespel. Zou ‘t ook prima doen in een bruine kroeg, maar zeg nou zelf, ook dát is de Parade toch een beetje!

Gezien: The Cosmic Carnival en Hidden Agenda, dinsdag 31 juli @ de Parade, Utrecht
Nog te zien: Hidden Agenda, maandag 13 augustus @ de Parade, Amsterdam

Lees hier het interview met Ray van Santen, artistiek en zakelijk directeur van de Parade.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht