Vijf finalisten Clash of the Titans 2011 bekend

Rachèl Louise wint, A Polaroid View en Let’s Go Eskimo en maken het de jury lastig

Tekst: Marc van der Laan / Foto's: Joost Slijkoort ,

Afgelopen vrijdag vond in dB’s de tweede halve finale van de Clash of the Titans plaats. Over de eerste finalist was de jury het snel eens, over de nummer twee werd echter driftig gediscussieerd. Iets na twaalven kon presenator Jan Schellink dan toch bekend maken welke twee bands doorgaan naar de finale.

Rachèl Louise wint, A Polaroid View en Let’s Go Eskimo en maken het de jury lastig

Na de eerste halve finale en de wildcardronde zijn Man Made Ivory, RUA en Purest of Pain al door naar de finale van de Clash of the Titans. Met nog twee plekken te vergeven en vijf sterke maar erg verschillende bands belooft de tweede halve finale van de grootste bandwedstrijd van Utrecht op voorhand al spannend te worden. Omdat The Brave helaas op het laatste moment moest afzeggen blijven nog vier kandidaten over.

Na vier heel verschillende optredens met elk hun sterke en zwakke punten trekt de jury van dienst zich terug voor een zwaar beraad. Over de nummer één zijn de juryleden het snel eens: met haar songs, stem, zelfverzekerde presentatie en functionele begeleiders is de eerste finaleplek voor Rachèl Louise. De keuze voor de tweede plek gaat tussen A Polaroid View en Let’s Go Eskimo, volgens de jury beiden bands met potentie. Terwijl Let’s Go Eskimo, na een wat aarzelend begin, eindigt met de meest energieke show van de avond zit het optreden van A Polaroid View op muzikaal gebied iets beter in elkaar.

Iets na twaalven maakt presentator Jan Schellink op zijn eigen, onnavolgbare wijze de twee finalisten bekend. Omdat Schellink door alle discussies binnen de jury een beetje de draad is kwijtgeraakt spreekt juryvoorzitter Hans Vrijmoed het verlossende woord: behalve Rachèl Louise gaat ook A Polaroid View door naar de finale. Voor frontman Tom Meijer is dat geen nieuwe ervaring. Met Sheriff of Hong Kong won hij de finale van 2008. Ook durven we te stellen dat we, ondanks dat ze niet zijn doorgegaan, in de toekomst zeker nog meer gaan en willen horen van Let’s Go Eskimo.

De uitslagen op een rij:

Halve finale 1, 18 februari @ EKKO:
Winnaars: Man Made Ivory en RUA
Afvallers: Najchevski, Dum Dum Fever en Avtovaz

Wildcardronde, 25 februari @ ACU:
Winnaar: Purest of Pain
Afvallers: Yellowstone, Ongezond, Meesters in Chaos en Dirty Tuesday

Halve finale 2, 4 maart @ dB’s:
Winnaars: Rachel Louise, A Polaroid View
Afvallers: Let’s Go Eskimo, The Nuke

Te zien: finale Clash of the Titans met Man Made Ivory, RUA, Purest of Pain, Rachèl Louise en A Polaroid View, zaterdag 26 maart 2011 @ EKKO