'Zonde van Henk' is de eerste uitgave in een reeks liedjesvertalingen van Belker en Ingmar Heytze. Voorheen begeleidde de een de ander bij zijn voordrachten van gedichten. Nu is het tweetal aan het vrij vertalen geslagen. 'It's a Shame about Ray' van The Lemonheads wordt vervolgd door versies van Elvis Costello's 'Baby Plays Around' en 'Jeannie's Diary' van EELS. Neil Young's kraker 'Don't Let It Bring You Down' wordt in Belkers woorden 'Ze Krijgen Me Niet Klein'.
De single is ook een voorbode van meer nieuwe, eigen nummers. Over een paar maanden zal album twee af zijn, met de titel Het Volgende Grote Ding. "Misschien klinkt dat als op-de-borst-klopperij, maar dat laat ik graag in het midden," zegt Belker. Dat klinkt op zijn beurt misschien bescheiden.
Het op de Belker-site te downlaoden 'Zonde van Henk' doet met zijn electroklanken vermoeden dat de tweede plaat een Confessions on Belker's Dance Floor wordt. De single is echter enig in zijn soort. Het Volgende Grote Ding wordt een stuk rocky-er dan zijn voorganger. Hoewel Belker zijn, in eigen woorden, 'knutselalbum' alleen thuis, stukje bij beetje in elkaar zet, repeteert hij nu ook met een begeleidingsband. Belker & De Vaste Lasten studeert momenteel met name op de oude liedjes. "De liedjes van Snaartheorie klinken met band een stuk vloeiender dan in hun oorspronkelijke, meer hoekige versie", aldus de knappe knutselaar.
Het is de bedoeling dat Belker en band, na het verschijnen van Het Volgende Grote Ding, naast kroegen ook poppodia zullen aandoen. Daar kunnen we dan luisteren naar oud en nieuw, vertaald en onvertaald.
Belker zal 12 februari in Tivoli zijn collega Harold K begeleiden in het voorprogramma van Gorki.
Nieuwe single van Belker & Heytze geen gebakken lucht
De lusten en lasten van Belker
Zanger en liedjesschrijver Belker komt na het geprezen album Snaartheorie met de single 'Zonde van Henk'. Vroeger was Belker fan van Henk. Als in Westbroek. Als van Het Goede Doel. Nu is Belker wat minder fan van Henk. Zijn verwijzing naar de man die de muzikale mist in ging, wordt ondersteund door een jaren tachtig electrogeluid.