Komend weekend is het tijd voor de tweede editie van Spoorpark Live en dat je de shows van S10, Froukje, Joost, en Tilburgs trots Krezip moet gaan checken komend weekend hoeven we je vast niet te vertellen, maar onderaan de poster vinden we ook een hoop pareltjes. Hier onze zes tips op een rijtje.

Nusantara Beat

Zaterdag 16.00 

De supergroep – met muzikanten die spelen of speelden bij EUT, Jungle By Night, Altın Gün, POM en Surf Aid-Kit – was al een van de hoogtepunten op Noorderslag en is reeds geboekt voor een behoorlijk aantal festivals dit jaar. Toch brachten ze pas afgelopen april hun debuutsingle uit. Nusantara Beats brengt dikke grooves, flarden sixties en psychedelische rock met een hoop Indonesische roots met zich mee naar Tilburg.

Banji

Zaterdag 18.00 

Ze lieten op Paaspop al zien helemaal klaar te zijn om harten te gaan veroveren deze festivalzomer: Banji weet als geen ander hoe je genres moet mixen tot een zeer aanstekelijk en eigenwijs geluid. Deze vijf Utrechters brengen energieke springerige alt-rock die stilistisch laveert tussen Beck, The Dandy Warhols en Britse poppunk met puntige gitaren, catchy synths en verrassende songteksten, en combineren dat met een slick hiphop-sausje.

Jungle by Night

Zaterdag 21.00

Afgelopen april lieten ze de Roxy op Paaspop al exploderen en pakten daarmee een derde plek in onze Paaspop Top-13: Jungle by Night.  Dit zevenkoppige powerhouse reist al ruim 13 jaar de hele wereld rond met hun muziek met invloeden uit krautrock, dance, jazz en afrobeat. Een muzikaal en visueel spektakel dat je écht niet wilt missen.

Prins S. en De Geit

Zaterdag 22.00

Prins S. en De Geit weet wel hoe je de voeten van de vloer krijgt, dit dancepoptrio zette al menig festival op zijn kop met hun excentrieke uitstraling en elektronische dancepop vol dikke technobeats en Nederpop. Van Lowlands tot Paaspop overal waar Prins S. en De Geit komt, verandert de dansvloer in één grote beestenboel.

Elephant

Zondag 17.00

Wederom een act die we in april al een strakke set zagen afleveren op Paaspop, het enige wat we toen nog misten was een stralend zonnetje en groen gras onder onze voeten. Dit weekend dus wél de ultieme setting om lekker weg te zwijmelen bij de vrolijke Americana en indiefolk mix van de Rotterdamse heren van Elephant.

Fleur

Zondag 19.00

Bijna per ongeluk brak de Eindhovense Floor Henkelman in 2020 door als zangeres van Franse yéyé-beat uit de jaren zestig. De Frans-Nederlandse zangeres tourde al door het buitenland en bracht vorig jaar haar tweede album uit via Excelsior Recordings. Haar Franstalige nummers zijn een heerlijke nostalgietrip met een frisse hedendaagse twist.