3voor12 Tilburg

Paaspop 2023: excentriek Prins S. en De Geit sluit de Roxy af in stijl

Elektronisch dancepoptrio gaat live nog een stukje harder

Niet alledaags, wél supertof: de excentrieke Haagse beat-dichter Prins S., echte naam Scott Beekhuizen, staat dit jaar weer op Paaspop met zijn band Prins S. en De Geit. Vorig jaar in de middag, vandaag op een tijd die de act veel beter past: om klokslag middernacht mag hij het allerlaatste optreden in de Roxy van 2023 verzorgen. Na een weergaloze twee jaar vol hoogtepunten, brengt de charmante Prins S. en De Geit vorig jaar het album Rood Staan Hard Gaan uit. Een album vol poëtische teksten op elektronische dancepopbeats. 

“Een bakje mayonaise’’ klinken de eerste woorden wanneer Prins S. en De Geit het podium opkomt. Het is de eerste zin van het gelijknamige nummer van het album Rood Staan Hard Gaan en wordt meteen meegezongen door flink wat mensen. De tent is gevuld met ‘dansende paradijsvogels', zoals Prins S. ze zelf noemt. Mensen in allerlei verschillende kleuren, met lampjes en veren in hun haar, en de glitters op hun kleren die het licht van het podium reflecteren. Iedereen danst vrolijk, alsof ze er niet al een heel festivalweekend op hebben zitten, en Prins S. sluit hier volledig op aan. Elk nummer kent zijn eigen choreografie met moderne dans en Vogue-achtige bewegingen die hij sierlijk uitvoert.

De teksten zijn vaak lachwekkend, maar Prins S. en de Geit laat met ‘Zwarte Sneeuw'' zien dat ze ook zeker de diepte in gaan. Prins S. haalt gitarist Marne Miesen naar voren: “Vorig jaar stonden we hier niet met zijn drieën, Marne had een hersenbloeding en kon er niet bij zijn. We waren doodsbang en wilden deze vriendschap niet los hoeven laten. Daar gaat dit liedje over.” Na een gitaarsolo van Miesen, en Daniël Ortgiess die los gaat achter de dj-booth, wordt er een vreugdedansje gedaan en krijgt Miesen een kus van de zanger. Ze zijn blij weer met z’n drieën te zijn, en dat zijn wij ook.

De elektronische dancepop die live behoorlijk leunt op een hoop techno-elementen wordt erg gewaardeerd door het publiek dat nog een laatste keer helemaal los wilt gaan. Overal in de zaal gaan jasjes, vesten en truien uit. Als kers op de taart krijgen we ook nog het nieuwe en onuitgebrachte ‘Vlaflip’ te horen. “FLIPPEN OP DIE VLA’’ klinkt hard door de speakers en de flink geautotunede uithalen klinken net zo lekker als vlaflip smaakt. Prins S. en De Geit laat een nieuw alternatief geluid horen waar je niet op stil kan blijven staan. Vorig jaar in de middag, dit jaar afsluiter in de Roxy, volgend jaar de Phoenix?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12