3voor12 Tilburg

Paaspop 2023: Jungle by Night verdient een groter podium op Paaspop

Het Amsterdamse zevental laat de Roxy exploderen

"An instrumental collective exploring the depths of explosive dance music since 2009", zo omschrijft Jungle by Night zichzelf. De breed georiënteerde band versmelt passie, vriendschap en invloeden uit krautrock, dance, jazz en afrobeat tot een instrumentale powerhouse. Hun dansbare sound valt niet alleen in Nederland in de smaak, want de heren reizen al jaren de hele wereld af om overal de voetjes van de vloer te krijgen. 

Tijdens setopener ‘Love Boat’ worden alle zeven bandleden voorgesteld middels een solo. De kwaliteiten van de heren zijn immens breed en ze hebben de volgepakte zaal meteen in de houdgreep. Net zoals ieder bandlid zijn eigen talenten heeft, hebben ze ook allemaal eigen outfits aan, die toch weer allemaal bij elkaar passen. Ieder bandlid op zichzelf is goed, maar hun fenomenale samenspel maakt dat de heren zoveel internationale bekendheid genieten. Het is een feest om de heren over het podium te zien bewegen. Het ene moment staan er drie bandleden tegelijkertijd op het orgel te spelen, het andere moment zijn Bo en Ko de trompet en de trombone synchroon naast elkaar aan het bespelen en weer even later wordt een gitaar achter het hoofd bespeeld. Kortom je hoeft je niet te vervelen tijdens de show, zowel muzikaal als visueel is het een waar spektakel.

Alsof zeven bandleden met hun eindeloze verzameling aan instrumenten op het podium nog niet genoeg is, vraagt de band of de aanwezigen in hun vingers willen knippen als ze zin hebben in de zomer. Het zomerse ‘Hangmat’ wordt op het ritme van het vingerknippen langzaam opgebouwd en brengt zo de zomer naar de warme Roxy. Het net uitgebrachte nummer ‘Stormvogel’ wordt ook nog gespeeld en de band heeft het zichtbaar net zo naar zijn zin als het publiek. Bij het laatste nummer ‘Cookies’ krijgt de band de hele tent zover om mee te zingen met het ritme. Het lukt de tent niet om de la-la-laatjes in het ritme mee te zingen, maar ach, het doet helemaal niets af aan de sfeer. Na een diepe buiging verlaat Jungle by Night het podium, maar het joelen en klappen gaat nog even door. Dit optreden had de Phoenix zeker mogen zien, misschien zelfs het hoofdpodium de Apollo, want de Roxy was toch behoorlijk klein voor deze sublieme band en hun grootse show.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12