Bevrijdingsfestival Zuid-Holland verhuist naar Het Park

o.a. Dio, De Kraaien & Memphis Maniacs

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vierde de afgelopen 3 jaren de Nationale Bevrijding aan de Parklaan in Rotterdam. Dit jaar verhuist het festival naar het grootse naastgelegen park, aan de voet van de Euromast. Een fantastische ruime en groene locatie waardoor het festival kan uitgroeien tot een Bevrijdingsfestival van formaat, passend bij de stad Rotterdam.

De organisatie is trots dat de gemeente haar het vertrouwen heeft gegeven om als enige een grootschalig evenement in Het Park te mogen organiseren. Hierbij is er ook ruimte voor een extra podium: SENA Talent Stage! De invulling van het nieuwe podium wordt samengesteld door De Popunie, Pinguin Radio en SENA. De tien geselecteerde bands zullen in aanmerking komen voor de finale van Global Battle of the Bands op 29 juni. Een talentenjacht die verder gaat dan de landsgrenzen, waarbij de winnaar een optreden wint op het hoofdpodium van Parkpop 2013 en een finale plaats ten tijde van The World Finals in Bangkok, Thailand!


Ambassadeur van de Vrijheid Dio in Rotterdam
Al ruim 20 jaar zetten Nederlandse artiesten zich in voor de vrijheid. Dit jaar zullen Miss Montreal, Dio en Chef’Special het gezicht van de vrijheid vormen op 5 mei. Als ambassadeur zullen zij alle 14 Bevrijdingsfestivals bezoeken, dankzij de inzet van helikopters van het ministerie van Defensie. Dio vliegt tussen Vlissingen, Den Haag, Amsterdam en, jawel, Rotterdam! Diorno Braaf, een Nederlandse rapper van Surinaamse afkomst, is bekend van o.a. de hits “Baby” (samen met The Madd) en “Tijdmachine”. Rapper Dio wil de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals een boodschap meegeven. “Ik vier de vrijheid op het podium, ik maak met het publiek plezier. Iedereen is welkom. Er is respect voor elkaars nationaliteit, afkomst, uiterlijk, geloof. Bij mijn optredens zie je mensen van 8 tot 80 jaar. Het woord festival staat in mijn werk symbool voor vrijheid.”

De Kraaien, Memphis Maniacs en Lefties Soul Connection vieren de vrijheid mee!
Naast Dio maakt Bevrijdingsfestival Zuid-Holland al drie andere namen bekend. De Kraaien: Haagse Rapgroep, met gezichten altijd gehuld achter maskers, bekend van hun recente hit “Ik vind je Lekker”. Memphis Maniacs: De live band die klinkt als een dj! Met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk onverwachte combinaties van hits uit zeer uiteenlopende genres over, achter en door elkaar gooien in explosieve (s)mash-ups. Lefties Soul Connection: al bijna 10 jaar de meest energieke en beste garage funk en soul van Europa!