Mini editie Hollandse Kost

16 maart in de Unie

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Op 16 maart staat er weer een avondje Hollandse Kost op het menu. Deze mini editie vindt plaats in de intieme setting van de Unie (Rotterdam) en staat in het teken van nieuwe opkomende Nederlandstalige acts. Deze avond treden Mensenkinderen, Clean Pete en
Meneer van Dalen op.

In de voorbereidingen van de derde grote editie van Hollandse kost in oktober 2013 kwam de organisatie al zoveel leuke, nieuwe bands tegen, dat ze hebben besloten om deze kleinere editie te organiseren. Grote kans dat op het grote festival in oktober één van deze bands terug te zien is.

Mensenkinderen is Anderson-zanger Bas van Nienes. Hij wilde zijn hele muziekcarrière op een laag pitje zetten; iets nieuws beginnen na het intensieve touren met Anderson. Als ode aan zijn Vaderland knutselde Bas onder de naam Mensenkinderen een album vol Nederlandstalige popjuweeltjes in elkaar. 16 maart zal hij solo optreden.

De Maastrichtse tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven van Clean Pete maken melancholische muziek met een knipoog. Zij stonden afgelopen jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland en verzorgden voorprogramma’s voor onder andere Lucky Fonz III, The Kik en Anne Soldaat.

De avond wordt afgesloten door de Rotterdamse band Meneer van Dalen. Met hun Nederlandse teksten over twijfel en angst helpen zij ‘Meneer van Dalen’ antwoord te vinden. Zij maken muziek zoals zij denken dat het moet, niet weggestopt in een zogenaamd hokje.

Hollandse Kost is hét festival voor alternatieve Nederlandse muziek. Op de editie 2012 traden onder andere Roosbeef, The Kik, Het ZesdeMetaal, Jeroen Kant en Lucky Fonz III op. In 2011 waren er optredens van De Kift, André Manuel, Hausmagger en Goslink.

Voor meer informatie over Hollandse Kost www.hollandsekostfestival.nl
en www.deunie.nu.

Hollandse Kost
Zaterdag 16 maart 2013
De Unie, Mauritsweg 34-35, 3012 JT Rotterdam
Deuren open vanaf 20.00 uur / Aanvang programma 20.30 uur
Tickets á €8,- zijn verkrijgbaar via www.rotown.nl/tickets of aan de
kassa van Rotown.