#MM13: Gidsentocht naar bewoond Tropicana

Wandelen door zwembad met droge voeten

Robert Tjalondo ,

Zaterdag om 13:00 startte de eerste van drie gidsentochten naar het voormalige subtropisch zwemparadijs Tropicana, waar in afwachting van de verdere plannen op dit moment drie huurders zijn gehuisvest door Ad Hoc. Dat de interesse groot is om misschien nog een laatste blik te werpen op dit zwembad, dat al 3,5 jaar is gesloten, is te merken aan de aanmeldingen. Alle drie de tochten zijn uitverkocht.

Bij binnenkomst in dit oud-zwemparadijs aan de Maas komen de herinneringen bij de 20 bezoekers al snel naar boven. Gids op locatie Esther vraagt de bezoekers om bij elkaar te blijven en moedigt ons aan om herinneringen met elkaar te delen.

Dat dit oord, ooit van Center Parcs en gebouwd in 1988, al 3 jaar dicht is, is duidelijk te zien. Het zwembad is leeg, de planten zijn dood, een en ander is vernield en een achtergelaten zwembal herinnert nog aan die goede oude tijd.

Tegen het einde van de tour worden we verzocht op de trappen van het golfbad te zitten, stil te zijn en te wachten op een speciale verassing.

Van twee kanten lopen Vincent en Erwin aka De Bonker en De Kraker en geven een performance met klankschalen, bekkens en spoken word.

Wat er nu met Tropicana gaat gebeuren is onbekend. De plannen om er een poppodium van te maken zijn al lang van tafel en er ligt nu een plan om er een openbare moestuin van te maken. We wachten het af, in ieder geval was het interessant om Tropicana weer gezien te hebben.