Line-up Metropolis 2010 compleet Line-up Metropolis 2010 compleet

Gevarieerd programma op 22e editie

, Tekst: Marin van Campen

Line-up Metropolis 2010 compleet

Gevarieerd programma op 22e editie

Tekst: Marin van Campen ,

Na eerder al een lijst namen van voornamelijk vaderlandse bodem te hebben gepubliceerd, komt het Metropolis Festival nu met de rest van het programma. Het complete plaatje is er één om van te smullen.

Gevarieerd programma op 22e editie

Voorafgaand aan het optreden van Titus Andronicus in Rotown presenteert de organisatie van het Metropolis Festival nieuwe namen en maakte daarmee het programma van haar 22e editie compleet. Aansluitend op het ‘Grand Départ’ dat dit jaar in Rotterdam plaatsvindt begint het gratis muziekfeest in het Zuiderpark.

Eerder waren al leuke namen aangekondigd: Little Things That Kill (NL), Baskerville (NL), Baroness (VS), Chief (VS), Hef & Turk (NL), Here We Go Magic (VS), The Hickey Underworld (BE), James Yuill (UK), The Mad Trist (NL), Omar Souleyman (Syrië), The Strange Boys (VS) en Tim Knol (NL). Alsof dit niet genoeg is, zijn daar de volgende acts aan toegevoegd:

Adam Green Voormalig voorman van Moldy Peaches en heeft solo al een aardige discografie opgebouwd. Jonge singer/songwriter met akoestische liedjes, voorzien van monotone vocalen.

The Hype Zonder een album te hebben uitgebracht worden deze Haarlemmers al de nieuwe Beatles genoemd. Dat schept zeer hoge verwachtingen natuurlijk.

Redtrack Ouderwets Britse punk die sterk doet denken aan The Clash en the Buzzcocks.

Pam Feather Motown soul uit onze eigen Maasstad! Klinkt het lekkerst met een zonnetje erbij.

Babylon Circus Tien Fransen die iedereen laten dansen op hun mix van ska en reggae met rock en jazz invloeden.

Brother Ali Een opvallende verschijning uit de VS. Deze rapper is namelijk albino én blind. Hip hop aangevuld met soul en gospel, voorzien van sterke teksten.

Beans & Fatback Het huidige project van Onno Smit (Lefties Soul Connection). Soul, pop en country zijn de ingrediënten voor lekkere, zomerse muziek.

Orchestre Poly Rythmo de Cotonou Ruim 40 jaar ervaring uit West-Afrika bestijgt het podium om het publiek te laten genieten van een mix van funk, soul, latin en voodoo ritmes.

Hausmagger Nederlandstalige surfpop met een enorme dosis humor. Meer hoeven we niet te vertellen over deze thuisspelende band.

Japandroids Bescheiden garagerockduo uit de stad waar dit jaar de Winterspelen gehouden werden.

Jack Parow Zuid-Afrikaanse rapper uit de posse van Die Antwoord. Met teksten in zijn moerstaal timmert hij nu hard aan een solocarrière.

Accelerators Nóg een band die een thuiswedstrijd speelt. Snoeiharde punkrock van een Rotterdams viertal.

Chrome Hoof Met z’n tienen komen ze uit de hoofdstad van Engeland onze stad verblijden met een bezoekje. De BBC noemde hun muziek “filthy disco-doom-electro-screamo-acid-metal-vaudeville-funk”. Geen touw aan vast te knopen. Maar zien is geloven.

Metropolis vindt plaats op 4 juli in het Zuiderpark en duurt van 13.00 tot 21.00 uur. Het festival is ook nog eens gratis!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam