Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"it's all about the money"

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"it's all about the money"

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

"it's all about the money"

“Ja ik dacht ik bel maar eens, want jullie spelen hier met ons samen  enne we moeten even over de back-line babbelen.  Ik weet niet hoe het met jullie staat maarre nou ja wij hebben wel wat. Wij hebben  een  16.00000 watt super tuned subwoof mega bass versterker en een 200.000 turbo über amp…  bla bla, bla  bla…”

Pffff heb je er weer een. Een ouderwetse blaaskaak. Mijn ervaring, hoe harder ze over hun spullen lullen des te kutter de band. Daarbij komt dan ook nog dat toontje van “jullie zielige kleine domme meisjes…  ik grote stoere sterke man zal jullie wel eens even komen redden.”

“Ja weet je met mijn vorige band waren we so close, we vingen gemakkelijk 1500 euro per gig maar ja, toen hadden we een goede manager rondlopen en die hebben we nu  niet meer. “

Oh ja bijna was je wereldberoemd, natuurlijk, hoe hadden we het kunnen vergeten.

Even heel iets anders, hoe doen we het met gage, we spelen voor 80% van het deurgeld en dat moeten we dan effe eerlijk verdelen, want ik ga natuurlijk niet akkoord met 50/50. Ik bedoel wij zijn de hoofdact en wij regelen de backline!

Jep, daar komt de aap uit de mouw…. 

“Ik bedoel wij trekken gemakkelijk 80 tot 100 man, dus jullie hoeven je geen zorgen te maken hoor, we doen dan gewoon 35/65 enne dan komt het helemaal goed, man!”

Jaaa ja, maar even een vast bedrag regelen anders kunnen we wel naar geld fluiten dus!

Nou alles geregeld? ’t Wordt vast een kicke show, en jullie zijn vast ook niet slecht.

Ik voel een hoofdpijn opkomen…

Boyfriend: “Hoe was je optreden?”
Moi: “’t was wel een toffe zaal…”
Boyfriend: “Geld verdiend?”
Moi: “Ja, het afgesproken bedrag, zijn we weer mooi uit de kosten”
Boyfriend: “Druk?”
Moi: “12 mensen, 7  voor ons…  Maar ik hoorde uit betrouwbare bron dat het aan het weer lag.”

Toevoeging van de redactie: Op vrijdag 12 februari is QueenBee tussen 19.00-20.00 uur te horen in het programma 2 minuten van Kink FM. Om de single 'My Boy' vaker gedraaid te krijgen op deze zender en een gig in Paradiso te verdienen heeft QueenBee stemmen nodig. Ga dus luisteren en stem voor deze meiden via www.2minutenshow.nl !

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam