Katwijkse band The Dead Rudolfs winnaar GPZH categorie Bands Katwijkse band The Dead Rudolfs winnaar GPZH categorie Bands

Laatste finalestrijd Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 is gestreden

, Redactie 3VOOR12Rotterdam,

Katwijkse band The Dead Rudolfs winnaar GPZH categorie Bands

Laatste finalestrijd Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 is gestreden

Redactie 3VOOR12Rotterdam, ,

Vrijdag 13 april vond in WaterFront de laatste finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland plaats. Eerder werd er al gestreden in de categorieën Dance, Singer/Songwriter en Urban.

Laatste finalestrijd Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 is gestreden

Alle finalisten van de Grote Prijs van Zuid-Holland categorie Bands hadden eerder al in één van de drie voorrondes gestaan. Vrijdagavond was de finale in een een bomvol WaterFront. De finale-avond was muzikaal zeer divers, genre's als metalcore, soulpop, garage rock 'n' roll, indiepop en funk passeerden de revue. De mening van jury en publiek lag mijlenver uit elkaar. Niet drie maar vier finalisten zijn met de prijzen naar huis gegaan. Spartaco (indierock) had overduidelijk de meeste fans meegenomen naar WaterFront en ging naar hun Schiedamse en Rotterdamse huisjes met de Norma-Publieksprijs. De € 250,- werd verdeeld onder de bandleden en natuurlijk hun vele bierdrinkende fans. De derde prijs was voor Mellow Yellow. De jonge Haagse 'all girl-soulpopband' werd door de jury "zelfverzekerd en relaxed" genoemd. Vorig jaar (2006) stonden de jonge vrouwen van Mellow Yellow nog in de Highschool Music Competition, een schoolstrijd georganiseerd door de Popunie voor muzikale talenten tussen de twaalf en negentien jaar. Metalcoreband Mindscan deed waarderom waar ze in de zalen vaker om geprezen worden: een goede show neer zetten. Doordat het vijftal dit handelsmerk alweer goed uitbaatte en voor de zoveelste keer een muur van geluid neerzette, overhandigde de GPZH-jury de tweede prijs aan Mindscan. Maar de oh zo gelukkige winnaars van de GPZH 2007 categorie bands zijn The Dead Rudolfs geworden. De jury werd achterovergeblazen door Leo, de charismatische frontman van de garage rock 'n' rollband, Leo wist de show weergaloos te stelen. The Dead Rudolfs zijn als prijs onder andere dit jaar geboekt voor optredens tijdens Goothstock, Wantijpop en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. A Fire From Above en Karma's Kitchen gingen naar huis met instrumenten, maar die waren voor het optreden van de GPZH ook al van hun. Wel lef, geen glorie.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam