Finalisten Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 bekend

Zaterdag 7 november finale in LantarenVenster

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

Zondag 18 oktober vonden de besloten halve finales van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 plaats in Grounds/WMDC. In totaal hebben 30 acts voor een professionele jury live gespeeld en zijn ze met verscheidene professionals uit het vak aan het werk gegaan. Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt welke Urban-acts, Singer/songwriters en Bands zullen strijden om de titel in de publieke finales op 7 november in LantarenVenster te Rotterdam.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is dé wedstrijd voor alle Rotterdamse muzikale acts, die hun muziek serieus nemen en serieuze stappen willen maken. De jaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door Popunie en vindt dit jaar voor de derde keer plaats onder deze naam.

Tijdens de halve finales, hebben in de categorie Urban BizzyBlaze, Inferno, Omani, Le Seton, Takkie&Ranx de andere vijf acts outbattled; Singer/songwriters DOOXS, Maurice van Hoek, The Maybellenes, AliazAcoustic en Vriend hebben de jury voor zich gewonnen; En in de categorie bands zullen we Crying Boys Cafe, Standup '69, Southbound, The Lumes en Bombyx, ook weer zien rocken in de finales op 7 november.

In de vierde categorie, Electronics, zijn de tien geselecteerde acts direct door naar de finale; zij zullen op de avond zelf ter plekke een nieuwe track produceren. Dit jaar zijn dat Dikkens, ANIK, Kazmo, Jamal, Roma Rosaro, Shortout Kid, Victor Metske, Crowd Rage, Grande Vue en Sykess.

Finalisten in elke categorie maken kans om naar huis te gaan met de eerste prijs, ter waarde van  € 1.000,- of de tweede prijs ter waarde van € 500,-. Daarnaast maken ze kans op de publieksprijs van € 250,-. In ieder geval verdienen alle finale-acts een gage, gesponsord door hoofdsponsor Sena.

Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van De Skaggerz, CharlDelemarre, Caza en Fes DotiFresh? Deze winnaars van 2014 waren onder andere al te zien op o.m. Eurosonic Noorderslag, het Bevrijdingsfestival, Metropolis Festival en bij De Wereld Draait Door.