Weekoverzicht (week 24)

Met Rats On Rafts, Chrome, Winterdagen en Fanatics

Redactie 3voor12 zuid holland ,

Wat gebeurde er afgelopen week zoal in de regio? We hebben het weer voor jullie op een rijtje gezet. Met deze week: de singlerelease van Rats On Rafts, Chrome in Club Vibes, de halve finale van Fanatics en Winterdagen op de Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12.

Singlerelease Rats on Rafts in V11

Onze favoriete ratten zijn eindelijk terug, en wel met de single 'Powder Monkey', die afgelopen weekend in V11 werd gelanceerd. Schrijver Joris ging kijken wat hij zag, beviel hem wel. Lees hier het hele verslag.

Legendarische industrialband Chrome in Vibes aanstaande donderdag

Ken je Nine Inch Nails en TOOL? Vast wel, toch? Wel, die bands speelden in de jaren '90 ongenegeerd leentjebuur bij de legendarische industrial-band Chrome, uit San Francisco. Deze band begon in 1975 en oerlid één, Damon Edge, overleed al in 1995. Oerlid twee, Helios Creed, is alive and kicking en speelt tegenwoordig weer, waaronder aanstaande donderdag in Club Vibes. Een legendarische band die Nirvana inspireerde, nog nooit in Nederland optrad, en dat gewoon op de Westersingel donderdag. Dus mis dat niet.

Winterdagen op Hollandse Nieuwe 50

 Een Rotterdamse afvaardiging op de jubileumeditie van de Hollandse Nieuwe! Winterdagen, het project van Mink Steekelenburg (toetsenist Half Way Station), bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers, is vertegenwoordigd met een liveversie van 'Eén'. De band staat ook deze week op Oerol op Terschelling,

Raise The Ace, Laureen Kloeg en Pim door naar finale Fanatics

Onze schrijver Terrence was bij de eerste halve finale van Fanatics in Grounds en zag rockband Raise the Ace,de veertienjarige Laureen Kloeg en Pim doorgaan naar de finale en de hoofdprijs van duizend euro.