De halve finale van Fanatics!

Raise The Ace, Laureen Kloeg en Pim door naar de finale

Terrence Pinas ,

De halve finale van Fanatics belooft een spannende avond te worden. Zes deelnemers die bij andere voorrondes de publieksprijs hebben gewonnen. Ze strijden voor de laatste keer om een kans te maken op een plek in de finale en de hoofdprijs van 1000 euro. Dit keer zijn er minder rap en r&b acts dan normaal gesproken het geval is. Van de zes acts is er maar één rap act en dat is rapper Nikola.

Nikola rapt hetzelfde nummer als dat hij in de voorronde heeft gedaan. Een beetje teleurstellend, maar blijkbaar moest hetzelfde nummer in de halve finale gespeeld worden. Nikola heeft op een creative manier gebruik gemaakt van het jurycommentaar van zijn vorige optreden. Hij gebruikte dit commentaar namelijk als opening van zijn nummer. Het jurycommentaar was: ‘Je hebt het publiek heel makkelijk mee, ik denk dat je daar de volgende keer veel meer uit kunt halen'. Het is dan wel een beetje jammer dat dit dan niet gebeurd. Het lijkt alsof Nikola moe is, hij maakt wel gebruik van het podium door van links naar rechts te lopen, maar dat is dan ook het enige. Het is geen aandacht trekkend optreden.

De overige vijf acts liggen qua muziek genre dichter bij elkaar waardoor het lijkt alsof zij meer met elkaar in strijd liggen om een geweldig optreden neer te zetten en de finale te halen. Ondanks dat het de halve finale is en er maar zes acts zijn, zijn er twee acts die doorgaan naar de finale en van één act hangt het af of hij genoeg stemmen krijgt om door te gaan naar de finale. De rockband Raise the Ace wordt eigenlijk gekozen als jurywinnaar en publiekswinnaar, maar doordat zij zowel door de jury en het publiek als winnaar worden gekozen wordt er een andere juryprijswinnaar uitgekozen. De veertienjarige Laureen Kloeg gaat ook door naar de finale dankzij haar cover van Kate Bush, “Moving''. De laatste kanshebber op een plek in de finale is Pim hij krijgt van de jury een wildcard en kan de finale nog halen als hij de meeste stemmen krijgt.