Here Today heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Met een grappige fotoreportage hebben ze laten zien dat ze in de studio nieuwe nummers hebben opgenomen. En in een even grappige video hebben ze de eigen website aangekondigd. Dit heeft ze al de bijnaam Meme Today opgeleverd. Op vrijdag 8 maart kan je nieuwe nummers van de band horen bij de allereerste Club 3voor12 Dordrecht in de Popcentrale. Rond die show komt ook het eerste nieuwe nummer 'All the Kids' uit

HERE TODAY bestaat uit Olaf de Lange (lead vocals en gitaar),  Nathan de Graaf (bas en backing vocals) en Rikkert Kraaijenbrink (drums)

Jullie hebben een fotoreportage met grappige toevoegingen geplaatst ('Ik ben mijn plectrum vergeten.' *Heeft twee auto's volgeladen met gear*) die genomen zijn rondom opnames van nieuwe nummers. Wat hebben jullie opgenomen?

We zijn de afgelopen maand bezig geweest met de opnames voor twee nieuwe nummers: 'All The Kids' en nog een tweede single, hoe die heet blijft nog even geheim.

We hadden alledrie enorm veel zin om weer nieuwe muziek te releasen.

Hoe zou je jullie sound omschrijven?

Dat is iets waar we zelf veel over getwijfeld hebben. Met de laatste twee singles hebben we een balans gezocht tussen een rauwe, eerlijke sound en interessante songwriting.

Je zou het een mix tussen garagerock, indie en punk kunnen noemen.

Welke bands inspireren jullie?

Olaf: The Strokes, Cage The Elephant en Oh Sees, om er een paar te noemen.

Nathan: Bands zoals Ash, The Libertines, Radkey en The Bones staan bij mij standaard op, als ik inspiratie nodig heb.

Rikkert: Mijn persoonlijke smaak en inspiratie ligt behoorlijk ver van het genre, maar als ik zou moeten kiezen wat het meest dichtbij komt: Tool, Balthazar, Queens Of The Stone Age, Bass Drum of Death, Royal Blood, The Strokes, Mutoid Man, and the list goes on...

'Young Blood' is de titeltrack en een van de fijnste nummers van de laatste EP. Wat voor nummer is dat in de set?  

Het is een nummer waar we in onze live-sets veel naar opbouwen, als er veel publiek dat ons al kent is het vaak ook de cue om echt los te gaan.

'Young Blood' en 'Home' zijn toch wel echt de tracks waar het van moeten hebben als het op moshpits aankomt.

De single, de EP Blue en de EP Red

Cut-Loose heeft op de EP Young Blood een re-recording gekregen. Waarom?  

Bij het opnemen van de EP werd in elk nummer veel meer tijd en moeite gestoken dan bij onze eerste singles: akoestische drums (onze vroege singles werden opgenomen op een digitale kit), veel gepeuter aan gitaar en basstones, en een goed idee over wat we eruit wilden halen.

Cut-Loose was en is nog steeds een van de meest catchy nummers die we geschreven hebben en we wilden hem met de sound van de EP nog beter uit de verf laten komen.

Jullie zijn druk geweest met nieuwe nummers. Wat zijn de verschillen tussen de nieuwe nummers en de vorige EP plus de eerste twee singles?

We zijn naar eigen mening enorm gegroeid in het samen schrijven en we weten inmiddels steeds meer waar we heen willen met onze sound. De twee nieuwe singles laten net als onze EP zien dat we flexibel zijn wat betreft harde en zachtere nummers, maar nu valt de stijl die in elk nieuw nummer terugkomt meer op zijn plek.

Tijdens Big Rivers hebben jullie het Popcentrale podium afgesloten. Het publiek ging goed los op 'Home', zie het filmpje hieronder. Er sprongen zelfs mensen bij anderen op de rug. Gebeurt dat vaker?

Steeds vaker! Shows spelen is een wisselwerking van energie; als wij goed in ons vel zitten, dan merkt het publiek het ook en als het publiek zin heeft in een feestje dan lukt het ons ook beter om nog harder te knallen. Big Rivers was er natuurlijk ook de perfecte show voor: laat op de avond, publiek dat al lekker los is en dan de avond afsluiten met herrie. Als het mag doen we het volgend jaar weer.

Inspiratie en de muziek

Wat brengen de nieuwe nummers in de live-set?

Het uitbalanceren van onze set was ons doel toen we na vorige zomer weer gingen schrijven. We hebben veel nummers die óf kneiterhard zijn, óf juist nummers bedoeld voor een rustmoment, nu hebben we meer materiaal dat er precies tussenin valt.

Ook jullie nieuwe eigen site hebben jullie aangekondigd met een grappig filmpje. In de comments werden jullie al Meme Today genoemd. Hoe is dat filmpje tot stand gekomen?

Olaf: Ik maak wel vaker nutteloze filmpjes voor de band en toen we de site op een originele manier wilde promoten leek wat good old fashioned shitposting een goede oplossing. Nathan had geen idee wat mijn plan was. Ik kwam eigenlijk gewoon zijn huis binnenvallen met een camera en een script dat hij voor het eerst las.

Wat zijn de plannen na de allereerste club 3voor12 Dordrecht, op vrijdag 8 maart?

Onze website in de lucht krijgen is één van de vele acties die we willen ondernemen om verder te professionaliseren als band. We willen meer investeren in onze sound en onze shows. Het is een kunst om dit jaar een balans te vinden in repeteren en schrijven. We vinden het belangrijk om onze groei ook door te laten komen in nieuwe content. Verder is de Popronde iets wat hoog op onze prioriteitenlijst staat, dus hopelijk worden we geselecteerd!

Is er nog iets wat leuk is om te vermelden?

Heb je het paard al gespot in onze website-releasevideo?

Meer informatie:

Binnenkort komt de nieuwe single van Here Today.

Meer informatie vind je op: 

Website

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify

Bandcamp

Here Today speelt op de allereerste Club 3voor12 Dordrecht in de Popcentrale. Voor de show is er een muzikantenborrel. Here Today speelt samen met Rempejek, Het Gezelschap (met Jordy van De Likt, Diggy van Brandwerk en de Dordtse nachtburgemeester Juno), Deon Custom en High Soundsystem.

Meer informatie: Club 3voor12 Dordrecht

Op de site van de Popcentrale

 

Club 3voor12 Dordrecht

Maak je klaar voor de eerste editie van Club 3voor12 Dordrecht! Met o.a. Het Gezelschap, Rempejek, Deon Custom, HERE TODAY en High Soundsystem.

Om 20:00 uur starten we met een muzikantenborrel (en voor geïnteresseerden). Het nachtprogramma is in Brandstof