Op vrijdag 29 maart bracht de Rotterdamse zangeres Anne den Boer, beter bekend als Beryl Anne, met haar band de debuut EP uit. Ze hebben al live gespeeld op de radio bij 3FM. De EP die vanavond in het zonnetje staat draagt de titel Land Of Mine. In Roodkapje te Rotterdam laten ze horen dat er in de nieuwe nummers meer elektronische invloeden in de muziek is geslopen. Dat is ook te horen op de eerste fysieke release, maar de eerste twee nummers van de EP laten meer de pop / indiepop kant horen.

Om 21.15 uur stapt de zangeres met haar band het volgebouwde podium op. De instrumenten en boxen zijn versierd met gekleurde lichtbuizen en dit geeft een intiem en knus gevoel. Zonder iets te zeggen worden de eerste noten gespeeld en is het tijd voor de warming-up. Beryl Anne draait haar heupen los terwijl ze speelt met de toetsen van haar keyboard en het publiek wordt getrakteerd op een swingend voorproefje van het aankomende uur. Als de zangeres haar gitaar oppakt is het tijd voor het eerste nummer. Er wordt geopend met de nieuwe track ’33 times’, alvorens er over wordt gegaan tot de orde van de dag: de nieuwe EP. 

De eerste nummers die we vanavond horen van ‘Land Of Mine’ zijn ‘Doom’ en ‘All we know’. De singles worden achter elkaar gespeeld en wat volgt is een goede mix van nieuwe en oudere nummers.De zangeres kijkt geregeld tevreden de zaal rond en lijkt veel gezichten te herkennen. Dit zorgt ervoor dat ze zich op haar gemak voelt, ook al lijkt ze soms overweldigd door het propvolle Roodkapje. Hoe dan ook swingt ze heerlijk door en brengt ze haar muziek vol passie en overgave. In het midden van de set is het tijd voor een cover en wordt ‘Animals’ van de Amerikaanse zangeres Emily King gespeeld.

Beryl Anne neemt vervolgens een moment om te vertellen over de EP. De zangeres legt uit dat de plaat gaat over jezelf kunnen verliezen in een droomwereld, voordat haar persoonlijke favoriet, ‘Galaxy', wordt gespeeld. Dit nummer heeft Beryl Anne ook gespeeld bij 3FM. Het is een van de rustigere nummers in de set.  De zang van Beryl Anne doet wat denken aan het dromerige van Luka, die vorig jaar op Metropolis en Motel Mozaique speelde, en nu ook in het publiek staat. Qua muziek is het experimenteler en kan je de elektronische invloed meer op de voorgrond horen in de indiepop.

Daarna is het hoog tijd voor de titeltrack van de plaat: ‘Land Of Mine’. Dit is duidelijk het pop nummer van de set en van de ep. Uptempo en met een catchy refrein. Het nummer wordt goed ontvangen en de heupen van de toeschouwers zijn inmiddels net zo los als die van Beryl Anne.

Tijdens ‘Stone Heart’, een track die niet te vinden is op de EP, laat gitarist Jelle Roozenburg ook nog even goed van zich horen. Hij overweldigt het publiek met een heerlijke gitaarsolo en kan dan ook rekenen op een groots applaus. Het doet qua ritme wat denken aan de Dawn Brothers, waar toetsenist Rowan de Vos ook in speelt. 

Het laatste nummer van de set (en van de nieuwe release) is een krachtige: ‘One’. Beryl Anne hoopt dat we haar niet vergeten vannacht en zingt “I like to be the one you dream of every night” en daarmee komt het optreden ten einde. Het publiek roept echter om meer, maar na een uur zijn de eigen nummers toch echt op. Beryl Anne zet daarom een cover in van ‘Jump’ van The Pointer Sisters en mag na afloop zeker een gat in de lucht springen.

Deze EP releaseshow was meer dan geslaagd en dit is vast niet het laatste dat we gehoord hebben van Beryl Anne.