De vierde editie van Art Rocks is gewonnen door Kuzko. Tijdens de finale van Art Rocks strijden 8 acts om de titel beste soundtrack voor kunst 2018. In de finale van Art Rocks 2018 streden Jezekiah, Teddy Mac, KUZKO, Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, PsySo, Romy en Daan, Tricycle. Uiteindelijk wint het indie, electronic duo Kuzko met 'Back at it again with the white vans'. Geïnspireerd door het wandtapijt The Walthamstow Tapestry van Grayson Perry te zien in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Kuzko

Volgens de jury “is het nummer de perfecte verwoording van het kunstwerk met een mooie compositie en een ijzersterke podiumpresentatie.”

De titel van het nummer komt van een internethype die oorspronkelijk begon bij twitteraar @josholzz die de outfit van z'n vriend Daniel filmde met daarbij de tekst 'Damn Daniel, back at it again with the white vans' . Inmiddels is er zelfs een Urban Dictionary voor. Natuurlijk is dat op zichzelf al een catchy zin. Kuzko heeft daar ook nog catchy muziek bij gemaakt. 

Voor Art Rocks is Kuzko geïnspireerd geraakt door het wandtapijt The Walthamstow Tapestry van Grayson Perry te zien in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.  

'Struinend door het digitale museum van art rocks, strandden wij op het 15 meter lange wandtapijt van Grayson Perry. Als actieve in-stand-houders van de huidige consumptiemaatschappij, voelden wij ons direct aangesproken door de afgebeelde taferelen. Wij zijn namelijk vet verslaafd aan nieuwe spullen kopen; het liefst beetje duur vintage. 

Dit nummer geeft onze hypo-kritische blik op de materialistische samenleving weer.' Of zoals ze het verwoorden in het nummer: 'Gucci is like my religion'. Hiermee heeft de muziek en de houding die ze aan nemen wat weg van Confidence Man. De Australische act is langzaam bezig aan een opmars en maakte indruk op Metropolis. 

Bekijk hier het kunstwerk en de muziek op Art Rocks: 

https://artrocks.nl/competitie/inzendingen/back-at-it-again-with-the-white-vans-kuzko

Kuzko

Art Rocks

Op woensdagavond 23 januari 2019 hebben in Paradiso, Amsterdam acht acts om de titel Beste soundtrack voor kunst 2018 gestreden. De competitie wordt georganiseerd door het Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft, Centraal Museum Utrecht en Drents Museum. Dit jaar zijn de ambassadeurs Yung Nnelg en Blaudzun.

Bekijk hier de muziek bij de kunstwerken:

https://artrocks.nl/competitie/inzendingen

Bekijk hier de kunstwerken:

https://artrocks.nl/kunstwerken