Het is nog niet zo lang geleden dat de Miró Finito weekender bewees dat Dordt wél zin heeft in een feestje. De nieuwe plannen rondom een Italiaans osteria (lekkere Italiaanse hapjes en wijn) in het pand op het Scheffersplein trok dus de aandacht. Dennis van Buuren licht een tipje van de sluier op, over de nieuwe Dordtse aanwinst.

Dennis van Buuren is zeventien als hij bij Miró zijn eerste baantje in de horeca krijgt, en al snel ziet dat er veel verbetering in te brengen is. Na ervaring opgedaan te hebben als eigenaar van Visser’s Poffertjes, durft hij nu nieuw leven te blazen in het grote pand aan het Scheffersplein.

De nieuwe zaak heet Luca. Een compleet uitgedacht alterego waar het uiteindelijk allemaal om zal draaien. Luca moet er, volgens Dennis, voor zorgen dat het Scheffersplein een centrale plek wordt voor het Dordtse nachtleven. En hoe kan dat beter dan met pizza (die voor je neus gebakken wordt), cocktails en muziek? 

Dennis weet wel dat hij dit niet alleen kan doen. Daarom hoopt hij op een goede samenwerking met de harde kern van jonge horecaondernemers. Met deze samenwerking hopen ze het uitgaansleven van het centrum te verbeteren, waar uiteindelijk iedereen van zal profiteren. Ook wij, uitgaand Dordrecht dus. Meer variatie in het Dordts nachtleven; yes!

Zo wild als de Finito Weekender zal het niet elk weekend worden, want “we kunnen niet iedere week ons interieur buiten zetten.” Wel belooft Dennis dat de avonden even veelzijdig zijn. Vanwege de ruimte zal de livemuziek vooral in Visser’s blijven en richt Luca zich meer op elektronische muziek als house, disco en hiphop. En zelfs op donderdagavond! Hoewel er in Dordrecht veel talentvolle dj’s rondlopen, hoopt Dennis op een mooie combinatie van talent van binnen en buiten de stad.

Op de lange termijn hoopt Dennis zelfs uit te kunnen lokken de waterbus ook ‘s nachts te laten varen, om zo ook publiek uit Papendrecht en Zwijndrecht te trekken. “Die waterbus vaart wel, zo lang er maar mensen zijn.”

Vooralsnog zullen we geduld moeten hebben tot Luca deze zomer zijn deuren opent. Wat Dennis wel al prijsgeeft is een teasertje: “Als de notaris opschiet komt er volgende week nog groot nieuws.” 

Wij zijn benieuwd!