Bij het allereerste Dordts Popgala zijn de awards uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2018. De Dordtse muziekscene heeft zich verzamelt in het Energiehuis op zaterdag 9 februari. In de categorie Beste Album zijn genomineerd: Brandwerk met Water Voor de Oogst, Dr. Justice & The Smooth Operators met French Riviera, Nielson met Diamant, I Against I met Small Waves en The Artificial met Daylight Saving Time. De winnaar is:

Beste Album: Nielson - Diamant

Is Nielson de mol? Dat weten we nog niet. Wat we wel weten is dat hij terecht voor de Popprijs en Beste Album is genomineerd. Vooral ziijn laatste album, Diamant, is enorm goed ontvangen. Van een lieflijke muzikant met liedjes als ‘Sexy Als Ik Dans’, naar een artiest met een volwassen geluid. Hier hoeft hij in ieder geval geen joker voor in te zetten.

In 2018 bevestigt Nielson met zijn derde album Diamant serieuzere pop te kunnen maken. Met meer ruimte voor de synths. En natuurlijk hits. Waarom zou je dat doen? 'Ijskoud' blijft heerlijk hangen op de Nederlandse radio en ook 'Diamant' moet je bijna wel gehoord hebben.

In 2012 doet hij mee met het programma De Beste Singer-Songwriter. Hij wint niet, maar met zijn ode aan z'n vriendin 'Beauty & the Brains' pakt hij een enorme hit. In 2013 volgt de volgende hit. Met Miss Montreal. Het voelt goed- 'Hoe'. In 2014 pakt hij zijn misschien wel grootste hit met 'Sexy Als Ik Dans'.

Poppodium Bibelot en de Popcentrale hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat lokale muzikanten worden beloond voor hun artistieke werk. De allereerste editie vindt zaterdag 9 februari 2019 plaats in het Energiehuis. Het Popgala is alleen toegankelijk voor genodigden, maar niet getreurd: via www.popgala.nl is de hele avond te volgen via een livestream. 

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt. De categorieën zijn ‘Song Van Het Jaar’, ‘Album Van Het Jaar’, ‘Beste Live Act’, ‘Beste Nieuwkomer’ en als hoogtepunt de ‘Popprijs’, waar een bedrag van €2.500,- mee te winnen is. 

De genomineerden:

POPPRIJS

Bottles Of Love 
PollyAnna
MEROL
Nielson
I Against I

SONG VAN HET JAAR

MEROL – Lekker met de meiden 
Charmplay – I.T.M. (In The Mood) 
Bottles Of Love – While We’re Young 
Jamairo – Als Ik Kom
Deon Custom – With You

BESTE ALBUM

Brandwerk - Water Voor de Oogst
Dr. Justice & The Smooth Operators – French Riviera 
Nielson - Diamant
I Against I - Small Waves
The Artificial - Daylight Saving Time

BESTE LIVE ACT

Scotch
Pene Corrida
Noble
Jared Grant
The Great Hurricane Escape

BESTE NIEUWKOMER

Het Gezelschap 
Sleepertown
Oussi-B
The Young River 
Rempejek

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de genomineerden.