Harlequin Fest is zaterdag 6 april toe aan de derde editie. Organisator Kid Harlequin heeft bij de eerste twee edities bewezen een goed oog te hebben voor bands die flink groeien in het jaar er op. Dit jaar speelt Raketkanon de dag na de release van RKTKNN #3 als eerste show van de tour in Baroeg en Fleddy Melculy speelt voor het eerst sinds Baroeg Open Air (waar de videoclip voor 'Ik Ben Kwaad' deels is opgenomen) in Rotterdam. Kid Harlequin zelf is ondertussen bezig met de nieuwe EP die op 2 mei gepresenteerd word in V11. Op Harlequin Fest spelen ze een Nine Inch Nails set. We vragen Kid Harlequin over de opzet, de bands en van welke band ze flinke groei verwachten

Hey Kid Harlequin, wat is het idee achter Harlequin Fest?

Hey 3voor12 Rotterdam, wij willen met Harlequin Fest een festival creëren voor jong en oud, voor nieuwe en gevestigde bands. We willen de rockscene in Rotterdam steunen en daarnaast het publiek kennis laten maken met acts die uit een andere regio komen of uit een ander land. De verbindende factor zal altijd de liefde zijn voor de hardere genres.


Fleddy Melculy zorgde er bij Baroeg Open Air voor dat de hele tent al in de middag uitpuilde. Ze hebben er ook een deel van de clip van 'Ik Ben Kwaad' opgenomen. Is dat de reden dat jullie ze hebben geboekt?

Ja dat is zeker een reden. Maar wij hebben deze band vooral geboekt omdat ze bekend staan om hun energieke performance en de interactie met hun publiek.

De single, de EP Blue en de EP Red

Raketkanon released de dag voor HarlequinFest (vrijdag 5 april) het nieuwe album RKTKN #3 en HarlequinFest is de eerste tourdatum. Is dat toeval?

Ja toeval ! Toen wij de band hebben geboekt wisten we nog niet dat er een nieuw album zou komen. Dit was een aangename verrassing.

Bij Baroeg Open Air zorgde Raketkanon er voor dat de fotografen uit het vak moesten en het publiek daar in kon. Wat kunnen mensen verwachten van Raketkanon in Baroeg?

Wij mochten Raketkanon ooit supporten in de Baroeg. Verwacht hele vette noise rock.

Kid Harlequin plays Nine Inch Nails & My Propane

Dit jaar speelt Kid Harlequin een Nine Inch Nails set. Waarom geen eigen set?

We hebben gekozen voor een lange radio stilte op het live gebied als het gaat om eigen werk. 2 Mei brengen wij onze nieuwe plaat: APOCA_POLITICS uit in de V11. Dat wordt het moment dat je live compleet nieuw werk van ons gaat horen.

Hoe zijn jullie bij My Propane gekomen?

De zanger van My Propane ( Valerio Recenti ) benaderde mij om samen wat shows te organiseren. Hij zocht naar duistere rock/metal bands en kwam bij ons terecht. Ik vind hun te gek en daarom gun ik hun een plek op Harlequin Fest. In de toekomst zullen de paden van Kid en My Propane zeker vaker gaan kruisen.

Boskat

Boskat is een van de Bands die het goed deed tijdens deze Popronde. Wat spreekt je aan in Boskat?

Alles. De liedjes zijn ijzersterk. De sound die zij met z’n 2en creëren is super groot en het zijn toffe gasten!

Venhill

Venhill opent. De psycho-punkers hebben flink wat gespeeld bij de Popronde. Waarom willen jullie ze laten zien?

Rauwe energie, goede toegankelijke songs en een jonge band die groeiende is.

 

Kid Harlequin

Kid Harlequin heeft afgelopen weekend een nieuwe videoclip geschoten. En donderdag 2 mei is de releaseparty van de nieuwe EP. Welke richting gaat het nieuwe werk op?

Klopt, naast Harlequin Fest zijn wij erg druk met onze nieuwe plaat genaamd: APOCA_POLITCS. Als ik de sound zou moeten schrijven. Een orgie van Nine Inch Nails, Deftones samen met David Bowie.

Nu spelen jullie met live electronica ipv backingtrack. Hoe bevalt dat?

In 1 woord: VRIJHEID !! Een backingtrack is in ons geval een beperking van de live mogelijkheden. Met de toevoeging van David Van Dorsten gaan er meerdere deuren open, omtrent de live uitvoering van de
songs.

Het eerste jaar hadden jullie Golden Caves staan die nu de toekomst van de Prog worden genoemd door het Prog Magazine, op Prognosis als een van de twee Nederlandse acts speelde en op vele grote
progfestivals speelt. Vorig jaar Black Mirrors die nu flink bekender is geworden en Navarone die sinds de finaleplek in The Voice nationaal bekend is. Welke act is volgend jaar flink gegroeid?

Kid Harlequin.

Harlequin Fest

Maak je klaar voor de derde editie van Harlequin Fest! Organisator Kid Harlequin heeft bij de eerste twee edities bewezen een goed oog te hebben voor bands die flink groeien in het jaar er op.

Op zaterdag 6 april opent Baroeg om 15:00 uur de deuren. 

Tijdschema: 
15.30-16.10 Venhill 
16.30-17.15 Boskat
17.45-18.30 My Propane 
19.00-19.45 Kid Harlequin Plays N.I.N. 
20.15-21.15 Fleddy Melculy
21.45-22.45 Raketkanon

Meer informatie: 

https://baroeg.nl/programma/harlequin-fest-iii-met-raketkanon-fleddy-melculy-my-propane-boskat-venhill-kid-harlequin/